Blogger Backgrounds

24 December 2011

#dugaanNYA#

salam readers ,

taktaw nak mule macam mane , then bile aku da start , taktaw nak stop kan tangan aku ni macam mane , hee
biasa la tu ,#yeke# haha . .

yang aku tahu . .

semalam . .

dan . .

hari ini . .

dan . .

hari seterusnya . .

aku . .

sedih . .

let me spell it for you .


## capital S to the E to the D to the I to the H##

how to pronouns?

 SeeeeeeeeeeEEEEEddddEEEEEEEyyyyyHHHHHH . .

truly , little bit , disappointed with myself ,

ok , aku tak blame kan sape-sape . .

:'(

wanna cry out loud , please ? !#useless#

kbhai !

23 December 2011

next year la jawab nye

salam readers , (:

pejam-celik-pejam-celik#naseb baik celik jugak# haha#
dah nak dekat hujung tahun sangat-sangat dan a few days to go 2012 ,ouch!
tak-sangka yang aku dah abes kan sebanyak 365hari ,:::heee:::

bile flashback balik , banyak benda yang dah berlaku sepanjang tahun ini !
YUP ! sangat banyak . biar aku bagi tahu kat sini tahun 2011 tahun banyak cabaran#seriously#
kalau aku tak kuat untuk menanggung segala cabaran , dugaan ini sume , mungkin aku tak berpijak di bumi yang nyata sekarang .#takkan nak pijak kaki org kot?#

bila kau dah tahu ape itu HIDUP ,
bila kau dah tahu ape itu KECEWA ,
bila kau dah tahu kat mana nak TUJU ,
bila kau dah alami SAKIT itu macam mana ,
bila kau dah tau PENGGORBANAN itu ape .
semua ini menjadikan diri aku MATANG ,
untuk lalui hari-hari mendatang .

ape yang aku tulis kat atas tadi , adalah ape yang aku lalui tahun ini sahaje !
betul ! aku dah tahu ape itu LIKU-LIKU kehidupan ,
pada asal nya aku ingat ianya MUDAH ,
tapi , tak semudah yang kau sangka JIKA , kau tiada PEGANGAN HIDUP !

kemana haluan sekali pun engkau pergi , ingat !
jangan pernah salah kan sesiapa atasape yang tejadi kepada engkau .
tetapi ianya adalah berpunca dari diri engkau semdiri ! serta kehendakNYA .

OH . rasanya , aku bukan aje boleh buat account , acount yang hanya bermain dengan nombor-nombor yang sangat mengasyikkan tetapi , aku jugak boleh jadi seorang pakar motivasi yang berkaliber !#aiceh-nak muntah rasenye!#

aku manusia lemah , lantas itu aku menyedari akan itu .
maafkan aku , jika aku berbuat salah !
pada sesiapa sahaja yang mengenali diri ini#wey , wey. aku nak merapu dah ni . tetibe masuk sastera plak# aishhh . . YUS ,YUS. .

biarkan aje ! biarkan aje jari ini mengorak langkah di key-board laptop , menaip segala ape yang terbuku dihati , di bace oleh minda , lantas laju selaju-laju nya lebih laju dari monorel menari di papan key-board.
itulah lumrah kehidupan aku . BLOG >> setiap hari , ada saje yang mahu aku cerita kan , yup . aku seorang yang suka bercerita atas pengalaman! and i am also a good listener ok ?

padahal , awal-awal aku tulis ni , nak cite . yang aku macam dah tak ade mood untuk cekresult secare online . sebab bile aku try log-in je mesti macam ni je yang kua #result#

kalau lah aku ade kekuatan nak telepon kolej ,alangkah bagusnye . .
aku tak konfident untuk result yang kali ni ,
sebab aku tahu aku banyak main-main. hurmm . .ape boleh buat

^^N A S I  S U D A H  J A D I  B U B U R^^

aku suka statement ni , ,tapi meh aku cakap sikit .

^^ B U B U R pun sedap pe ? kalau kau pandai  M A S A K ^^

sekain dari aku , yang comel dari kau , eh eh ,#pasan jap#
ade aku kesah ? sebab aku bukan engkau !#aha!#


psssttt nak ke cupcake nie? sedap weyh . . moist gile then chocalate full . .
memang meleleh air liur kau #cupcake besday#

22 December 2011

gile - gile

salam readers ,

sedang online facebook beserta twitter dan sedang mencari idea untuk meng-update blog ,
aku macam dah tak ade kerja lain pulak , menghadap laptop dari pagi ke petang dan petang ke malam.

hee , bila aku jatuh cinta , kan ku sebut nama mu#aicehh , sebut la kau#
ok- tahap merapu meraban aku masih dalam keaadaan terkawal lagi ,
peeps , let's get party yookk , huuu

aku tade benda important nak say , but saje nak upload pic ,
jom tengok pic gile-gile aku dan kawan-kawan aku , hee

1. pic time aku tengah ARCHERY kat Dataran Pahlawan ,heee #best-best#


 2. macam ni lah aku dekat kelas , ari-ari snap pic , heee


 3. ha ! ini kawan saye ! name die NURUL AFAH , die la suke sangat snap pic


4. time ni ade sambutan hari raya , heee . bersama TASHA


5.har har , ape hal pandang-pandang ? hee # ade hutang ke?#


 6. roomates , aww . g overtime for the first time ! sweeet moment gituu~


 7. lastly , wey wey , aku malu nak posing-posing , heee #tipu-tipu#



ha ! ini lah kerja gila aku , macam banyak pic aku je en , tape-tape , nanti aku story-story pasal kawan-kawan aku plak k?
*
*
*
*
*
*

nak tido awal ! tata ~

dup-dup

salam you all :)
have a nice day ya !

aku rase berdebar-debar , sangat ! serious , takot plus nervous .
tadi da try kol admin kolej ,then ingat nak trus tanye kan pasal result aku ,
akak admin tu , jawab macam nak tak nak je ,
aku pun malas nak panjang-panjang cerite , just  tanya bile ONLINE punye result keluar ,
akak tu kate esok :)

aku dengan pasrah je la. .
tataw nape , aku terasa lain sikit untuk cek result ni ,entah . . yang aku takot , sebab takot result jatuh .
aku ta nak bende ni berlaku .

tape YUS , be strong for tomorrow okay , hee
trust on yourself !





            #takot sampai ta nak bukak mate#hehehe#


.
.
.
.
.
.
.

letak kan diri dalam mood gumbire !
#actually , aku teringat kau!#

adek#part1#

salam readers ,

ok- stuck sekejab sebab ? nak pikir ayat ! aicehh , macam nak karang esei je kan kan ?
haha hihi huhu hehe # da start mamai #

the major things why akk tulis pasal kaw ni dek , sebab akak tak pernah mention ape-ape lagi pasal kaw kat blog akak ni !#cepat terharu#

**16sept2011**
tahu ape berlaku ?adek amek akak jadi kakak angkat adek , akak tye nape nak amek akak , then adek jawab SAJE , hmm
ok- akak ingat first time akak jumpe adek , memey la time orientasi en , seriously , akak ta pernah plak nak kenal closely ngn sape-sape , and tak pernah terpikir un , yang i will have adekk angkat lelaki ! ok , first time , akak accept EIZZakaJOHN je , but ape yang dah belaku#da cite en# just buat akak macam . . lahaiiiii , <ta nak cakap pape dah>

first adek kenal akak ofcourse kat orientasi , sebab akak yang jadi KETUA FASI en , muke akak je la yang akan pegang micropone tue 24/7 , , sampai satu mase tetibe adek lepak sekali ngan akak , time tu abg am ade en , OH ! nadia nordin pun ade , hehe . . dari situ ,adek kate adek nak kenal akak eh eh ?

tarikh atas tadi , adek dah sah jadi adek angkat akak ! aicehhh , bersaksikan nadia nordin ok ? heee
yang akak ingat , time tue adek mintak num akak , then akak bagi , then adek tepon akak , mostly , around 3 jam jugak la kite bergayut , eh silap ! berborak ok ?

    the first thing adek bagi kat akak, cupcake yang sangat chumell ,
         heee, thanks adekk ;)



      #  the first time jugakk kua bersama , ok- ni ta plan ape-ape ,
           akak ajak time tue , adek pun on trus

teringat plak moment ni , adek bawak kete, then time nak selekoh kat MP kot ,
adek , kete PSN ni bukan power stereng , sekali kaw , air coca-cola tumpah atas pehe akak ! ! haishhh , macam-macam ,



next , pic bawah ni , second time klua ! itu pun kite tompang skaki kete ngan kak fani n abg zul en en , haha
teringat time nak kejut kan adekk , abes 1 blog cari adekk , #tido mati#
kite g JJ tgk wayang cite REAL STEEL #seriously best cite tu#
                    


                      tgu wayang sambil makan roti ! haha



tup-tup , da final , adek final seminggu je , akak yang lame, hmm , cepat btol mase berlalu , :)
                  
  hey BOBO#bukan momo ok# , kamu duduk diam-diam dengan kaka eh ,
                                     
thankyousomuch adek , sebab bagi akak seorang kawan yang comel nih#BOBO# ade la akak tempat nak ngadu naseb nanti , heee . .

                 ****** MISS YOU AND LOVE YOU ADEKKK******
nanti blaja elok-elok kat sane ok ?KPM IM , tamo main-main , tamo suke outing-outing eh ,
lagi satu , tamo cari banyak-banyak scandal ok ? ingat tuh , MADY syg kat adek , jage ati MADY ok ?

er er er ,
if kat sane nak cari kakak lain , *silakan* heee#ade yang kene blasah nanti#haha
no la , akak ta kesah un , sebab akak jauh , then tak nampak adek , so ta leh nak jage adek kat sane . .:'(
inshaAllah , pape just text akak je ok, if anything akak leh tlg , i will help you , :)

adek ,
tadi adek turun medan kan ,#21.12.11# hee ,even kejab , but thanks , terharu !
entah bile lagi boleh jumpe !

.
.
.
.
.
.
.
.
ok , tamo tulis lebih-lebih , nanti airmate jatuh . . hahah
adek ,

#disini jua memori tercipta ,
#walau seketika terjalin kasih kita
#mungkin disini kita kan terpisah
#kenangan bersama tiada ku lupa

ok, adek tpon akak semata-mata , soh akak dengar lagu ni en , haissshh ,#sedih#
hehehe , syg kau adek ,

p/s: take care ye adekk ,gonna miss you , :')

21 December 2011

purrrr result oh result

salam you all , heee

wah ! aku kaya dan berjaya !#flashback, teringat kat kursus asas keusahawanan#
hahaha . . ok - ok , aku sayang kau YUS ! hee

aku takut surat tak sampai-sampai , tadi baru je sampai ! ouch ! ! bapak aku ingat die anta result , then aku kate la , *ayah ,ayah , result pekse ta kua lagi la ,* aishhhh , ,

bile aku bukak -bukak je , taw bende first aku tengok , bile keputusan pekse kua , ok

.
.
.
.


keputusan peperiksaan akan diketahui selepas 20hb , heee
#wey, wey ,, rini boley cek la kn ?#
ok - aku excited !

.
.
.

try cek online , still ta kua lagi . hmmm
#berfikir sejenak#

slalu macam ni , bile aku nak cek je , mesti ta kua lagi ,

as conclusion ! ! !

*****M A L A S  N A K  C E K******

teeeettttttt ! ! !

ok kawan ! jangan ditanya aku punye result ok ?
sebab. . .

aku xnak cek lagi till sampai kolej , heee

ENTAH laaaa . . bia la , nervous aku , takot aku sampai kat kolej nanti ,

baru semangat sikit nak tengok result eh eh .

okbhai ! huuu ~

20 December 2011

~~cintA~~

Nurul Natasha Omar ,

salam readers , :)

tengahari ni en , aku terpanggil untuk buat 1post pasal kawan aku sorang ini , serba sedikit , eh banyak-banyak yang aku taw pasal die ni , heee . . even aku baru kenal die early 2010 , sebab satu kelas je pun , nope ! sebab takdir nak temukan kamiiii :)

yang aku tahu------->

Nurul Natasha Omar ,
Tinggal dekat sangat dengan Perigi Hang Tuah , depan je Traffic light , nampak uma die , kat Melaka
Lahir bulan November ,4hb .
Sekarang tengah praktikal satu tempat keje ngan ayah die , Syrikat Air Berhad , Melaka .*eh*
Seorang yang pendiam kalau ta kenal betol-betol , bile da kenal , peramah sangat-sangat orang nye nye ,
Seorang yang tak suke wane PINK , sebab penah pengsan bile tengok wane tuh ,#sekarang tak lagi#
Sangat-sangat KUAT , heee , ,#bile die cubit ,uihhhhh#
Dulu amek Bisnes Program kat KPM , then sem2 die tukar Account , :)
Tak suka Bihunnn # sebab pernah muntah atas bihunn tuh#
Pendam rase dan sangat-sangat penyabar ! ta pernah putus ase !
Pergi kelas , kekadang pakai motor , kekadang pakai kete !
Die ni , bile bawak kete , mak aiiihhh#boleh tahan sape nak race ngan die#

heee~~ manyak maa , lihat lah , betapa aku mengenali ko tasha ! heee ,

sekarang aku tahu ko ade masalah kesihatan sha , aku taw nanti ko mungkin akan lupe sape aku ,
ape-ape pun , aku nak ko tahu sha , antara AKU dan KAU , pernah terjalin sebuah ikatan SAHABAT ,
biar ape pun yang akan berlaku nanti , aku akan sentiasa berada di belakang kau , semua orang sayang kau tasha , aku taw ,even kau kate kau kuat sebenarnye kau nak tutup , rase takot kau , kau nak tutup rase sedih kiteorang sume , aku tahu kau sangat memerlukan seseorang untuk berada di sisi kau ,
tapi tasha , siapa lah kite untuk mengharap sesuatu yang bukan milik kite ,
aku harap kau akan tabah menghadapi semua dugaan ini ! sebab kau TERPILIH ,hmm

tasha ,
bile kau bagi tau aku , kau ade mase lagi 2 tahun , tak bermakne bende itu PASTI kn ? bukan aku nak kau nafi kan ape yang doktor tu cakap , tapi . . aku tak nak kau rushing untuk buat semua orang happy , aku nampak tu ,.
kau sangat-sangat gembira bila kawan-kawan kau gembire , sebab luka kau xde sape yang tahu ,

tasha ,
next sem kau akan jumpe aku lagi kan kan , itu pun sebab adek kau #eba# masok kat kolej en ,
aku mintak maaf sangat-sangat sebab ade 1 hari tue , aku buat kau kecik hati sebab memang ko kate nak tepon hari jumaat , tapi aku tak angkat , maaf sangat-sangat :)

sepanjang semester yang lepas kan , banyak sangat kenangan yang kite ukir , , bersama kawan-kawan yang lain , antaranye ------>

kau jadi SOC sesi jul-dis2011
kite ade kelua bertiga dengan #aku , kau , mahira#
kau jadi urus setia untuk KASUKMA ,malam sebelum tue , kite kua #kau , aku , eba ,am#
kite dengan kawan-kawan yang lain buka puase same2#dekat alai#
kite pergi rombongan cik kiah , beraya sakan , dari MELAKA-MANTIN-SEMENYIH-TUN HUSSIEN ONN-MELAKA balik , heee . .
kau ajak kua g tengok PANTAI#dekat padang temu#
aku dah tido rumah kau .
kite overnite same-same#aku , kau , fani , eba , qila#
emmm, kau slalu tido hostel jugak ,
kite sambut besday fani ,#dekat klebang#

aku rase banyak lagi yang aku nak cerite , heee . .
aku tak takut kalo kau lupe kan aku ., sebab aku akan sentiase ingatkan kau yang aku sayang dekat kau !
TASHA ! ! ! sayang kau sangat-sangat ,##

nak taw sape die ? die in relationship dekat aku dekat FB , heee
bawah ni , aku upload pic die eh . .





berfikir lagi penat dari berlari ! setuju ?

salam readers, :)
ehEmm !

aku penat , penat berJOGGING eh eh , haha . . #ta abes2 ngn jogging , buat nye tak yedakk?# no la , aku penat berfikir , sampai satu saat otak aku berhenti sebab traffic sangat-sangat jam ,#JAM STAWBERRY# aha ! haishh , apabila tangan mule mengatal untuk menaip , dan memuntahkan segala ape yang ade diBENAK+KALBU , aiceh ! #jiwangssiooot#

status aku kat fb ngan title kat blog SAME ! ! ! sebab , mesti la ade sebab weyyy , ta kan la aku saje-saje letak untuk publisiti murahan ,ouchhhh ! artis HOT you , malas aku layan, satg merapu meraban aku punye blog neyh.

ape mimpi aku nk bukak tenet se-awal ni , aku pun tataw , OH , semalam , actually ta dapat tido ,*tipu-tipu* actually da tido , dlm kol 12am , then aku terbagun , dalam kol 2pg la jugakk , hehe. . then , aku cek HP cap ayam tuh , aku ade taip mesej tok say nite kat adek-adek shayang la kn kn , tpi . . lupe nak tekan send ! aku ketiduran agak nye nye , ha ! ! tu la nak ckp , aku penat sangat kot .

setiap malam aku akan pikir , pikir yang ta penah sudah , wey wey , surat KPM ta sampai-sampai uma lagi neyh ,aku takoooot, etcely , bile surat da sampai , bende first yang aku tengok , bile leh start cek result . aiseyman , lemah seluruh jantung aku . .serabut sangat ! haishhh , sabar yus -sabar !
ayah aku slalu cakap , blaja bukan nye susah pun , tapi ta penah-penah dapat 4 flat , hmmm . . yup , blaja ta susah ayah ! cari duit lagi payah kot . .

dalam pada itu ! huihui , aku pun dengan rase konfidennye nak target la pointer tok semester4 ni 4 flat en en , emmmm . .memandangkan aku jenis yang pemalas study , last-last minute baru la nk susun segala note ! haha ,kalo susun note awal-awal , bukan students la name nye brader , heee~

kesibukan jadual time kelas , ngan aktiviti kolej , ngan tanggungjawab as wakil pelajar , memang BERAT , sangat weyh .tpi . .aku yang nak kn , so . . face it la yus ! ok-ok , da tamat contract da un , cumeee , aku rindu ! rindu untuk memBUSYkan diri lagi , heee . .

setiap malam , aku hanya pikir kan result yang bakal aku ketahui ta lame lagi , tu la ,time semester 1 ta nak dapat 4fllat , sekarang tergedek-gedek ko ! nak cover CGPA aku ! aku nak nti time aku konvo , aku nak naik pentas 2 kali bro ,

--------> first ,amek sijil diploma in accountancy
---------------> second ni lagi penting , aku nak dapat anugerah MOPA dri MARA , so ,condition die , mesti dapat CGPA at least 3.75 , and aku masih mencari-cari lagi 0.05 je . . hope sgt ,i will get it .

seriously , diploma ta susah ! senang dari spm weyh , betul ! swear ! aku serious ni ! #.# heeee , but the most important is , you have to know in order to maintain your on - going - mark or assessment la kn kn kn , aku bukan seorang yang rajin , sesangat study ni . but , only focus time kelas je #tu punnnn tido jugakk# haishhh ,

yus - yus , ape nak jadi ni ? penat betol ! hope sgt-sgt dan teramat la sangat . . kan betul ! aku kate, penat en en . . haha , btw , sape-sape yang bace blog aku kali ni , heee . .thankz awok ,awok dan awok , huuu
sangat tersentuhhh you , just feel free to drop your comment , even though aku punye followers ta sehebat BEN ASHARI or FATIN LIYANA , , heee

ok , pening ! ! nak amek panadol , then tido kejabb . . hee , sila jeles skg ! !


~~~~~~~~~aku rindu kaw , ~~~~~~

18 December 2011

ada ke , tak ada ke , sama !

salam .
ok , kite mula kan majlis kite ngan bacaan AL-FATIHAH , heee
;)#cepat bace lol#

pagi-pagi aku bagun , solat subuh , then ? aku g la jogging eh eh ?
*ok , tipu je tuh* opkos la aku sambung tido , even manyak kali maa kene bebel ngn ibu ,
haisssh ! ! anak dara bagun lambat2 . .*hehehe* tue jela yang termampu . .

keje pas bagun, mesti la mandi en en , ni x . . ade ke patot g makan dulu *ok , tue adek laki aku k* haha
macam2 la ko ni dekk , yang pasti , kemas uma MESTI , WAJIB , ha kaw , sampai tahap wajib dah tu . .
bile aku xbuat , adek pompuan aku yang tolong buatkan . .  untungla ade adek pompuan kan... haha

sampai la ke petang , weyh weyh . . television wajib aku hanya TV7-PRINCESS HOURS , kol 12-1pm , then  TV8-MY GIRLFRIEND IS GUMIHO ,kol 8.30-9.30 mlm je . . yang lain sume dipenuhi dengan amal- amal yang boleh mendatangkan FAEDAH ok ? oppsss , mende la kaw ni yus , sume tue sume mendatangkan LEMAK aww , hahah . . ade aku kesah ?

saat org lain bermesraan dengan HP mereka , aku bermesraan dengan bantal peluk ku , euuuwwww , , haha
cite nye skg , aku terpikir , HP ade , tpi , aku un ta msg sape2 , kengkawan , adek2 , n sape2 la yg aku rase nk msg . bukan wanna to say feel bored by using it , but . . feel nothing ! YUP ! !NOTHING ,

eh , ko dulu2 un slalu pgg hp kn ? haha . . absolutely yes , but not now . . hmm , thats y la aku rase , ade hp ke , xde hp ke . same je ! ! even kat kolej un , . kadang2 sampai lupe bawak hp ! OMG , tersadai je hp kat atas katil . . padahal sblm nk g kelas , nampak je . . hmm ,whtaever . .

keje aku skg , just SAY NITE ADEKK . . :) ---------------------->>>
slalu kat adek2 agkat aku je la kn,
dieda ,
napie,
eizz,

kadang2 ade yg balas , Ok je . . if dorg ta balas un Ok je . . yg penting , sebelum aku tido , aku masih igtkn dorg2 sume . . :)

tue je kot nak sampaikan ape yg terbuku dihati , tak dapat diluah oleh mulut , ta manis jika berbicara dengan org lain , jadi aku tulis la. .

9 December 2011

ini lah masa nyaaaa

salam readers ,

yeahhh , semester break , even 1 month only , just feel happy bile di samping family ,
yup , btol btol btol .*ade aku kesah* haaaa

college start cuti , 25 nov ,*if not mistaken* then , aku un berpusu-pusu untuk balik ke rumah
ceyhhhh . . padahal my beloved father jemput i u , pakai jemput segala la kamu ni yus , ##uppppss , sorry ehh ehh , ni first time OK , slalu balik sendiri , disebabkan la , HOSTEL tchenta i tue , nk di buat as HOMESTAY , then , can not just let the things is inside the room, but then , admin provided the space for the rest who are stay very very far la , as an example la kn , to make it clear , PASIR MAS , eh eh kelatan 2 , huuu*act , teringat roomate*

whatever it is , aku dapat dok hostel lagi tok next sem OK , thanks GOD , even ade la ORG ckp i ni x layak kn , even though i ni MANTAN MPP , haishhhh . . sabar yus , sabar . . heee . . tape la kak , saya taw akak mmg ta puas hati ngn saya dri dulu , SORRY ye kakkkkkk *u* .heee .
ari jumaat 2 jalan JAM gile gile gile dan sgt2 la gile weyhhh .
ape2 un , selamat sampai uma jugak petang 2 , KL -MELAKA , 2 jam je un , disebabkan JAM 2 , sampai lewat 1 jam u . .

selang bape ari kat uma je , aku balik melaka balik , sebab join aktiviti kolej , yeahhh itu dia . . aku un tataw nape montot aku ni susa nk lekat kat uma , heee . . kaki merayau la jugak . .
ari isnin nye 2 , tido uma kak fiza*akk cafe kolej aku* . . tido ngn fini time 2 , huuuu . .
selasa pagi 2 plak , k.fiza anta sampai KPM , aku un tggu la basssssssss utk g ke PD u , port dikson la namanye , GLORY BEACH RESORT . . 4hari 3 malam dengan percuma ! ! TQ la KPM . . i lebiu . . huuu

pejam celik pejam celik kat resort 2 , da cukup ari kite org nye progrm un tamat , i da g KURSUS ASAS KEUSAHAWANAN. . ko ade ? heee . sir HELMI said that kami adelah pelajar yang bertuah , n sgp berkorban cuti sem , semata2 nk g kursus ni , huuuu . . bangga i ,

jumaat balik uma cam bese ,sabtu tue , adik shayang i *dieda* ajak kua ,tpi . .  aku ta janji , sbb jumaat 2 mmg smpi malam kat uma , dgn ujan2 nye , aku un tertido sampai tlupa nk bls msg dieda. . adekkkkk
sowieee sgt ,hmmm , siyes , akk rase bersalah smpai skg , , nti ade mase , kn kn , akk turun perak plak eh eh eh ,huuuu . .bermula la rutin hari aku kat uma , cam bese la kn , ni un baru je dpt nk online , heeee . .bile da start online , tgn mule la nk bkk Fb , then , tgk kawan2 sume , . .OMG , miss them gilerrrr
entah la , kdg2 kn , sedih , kdg2 sayu , ape2 un , kite still boleh keep in touch . .:) jgn lupe saye yeeeee

OK STOP IT , aku xnk ckp pasal KAWAN , sbb nti aku emo dohh , emo sgt , sampai leh nanges ta henti2 *ok tipuu* huuu . . heee , kat uma , kn , aku memang la jarang nk angkat tepon ke pe ke , sbb nothing to do with handphone , n sometimes , aku un lupa aku letak ne , heee . . bukan ta nk hp , mgkin aku un ta msg sape2 sgt , so , aku xdela nk heran sgt kn , , heee . .

sekarang ni , just sgt2 bharap surat tawaran dri kolej dtg , invite akku jadi SOC , please eh , really hope for it ,sampai kan sir zul da pggil aku da ,
            sir: yus  , awak nk lagi ke jadi SOC ni ?
            aku : eh , serious sir , nak nak
            sir: awak da bape kali jadi SOC ni yus ?
            aku : baru 2 kali sir . .
            sir: alaa , awak bagi je peluang kat org lain plak .
            aku :*muke mgharap , mate bkace2* emmm , tape la sir , sir cari la org lain dulu , nti klo xde org                          nk jadi , saye dgn rela hati tok jadi SOC ,

haissshhhh , sir  . . percaya la , saye nk sgt jadi SOCni , heeee . . sumpah ! ! rindu gile nk ORIENTED bdk2 baru , . . huuuu

aku rase , mate macam xnk tido , ni la die penangan taip kat belog ni  . .  macam2 la aku nk luah kan ,
sorry ye sayangggg . . aku ade kaw je tok luahkan segala-galanyeeee
sampai sini je la dulu ceritera cinta saya . . 
ade mase lagi kite CELOTEH.PANJANG.OK?

22 November 2011

waktu yang di tunggu2

assalamualaikum . .

haishh , baru nk taip kat blog ni ,
tibe2 kene bahan la plak . .
siap r ko eba . . .

lagi 3 ari je nak abes sem4 da . .
waaaa . . next sem da final sem , hmm
act , suppose this sem , final but . . .
because of certain reason . .
but it is ok .

sem ni dok bilik 5 org ,
consists of k.mai , qila , eba , fani , n aku . .
macam2 ragam la budak2 ni punye perangai . .
sem ni je , ,
dari awal sem ritu , sampai sekarang gelak memanjang

alhamdulillah everything goes smooth . .
what ever it is you must fight , fight till end . .
if you judge me based on my attitude ,
opppsss , you WRONG babe ,
ok . . i didn't care what will everyone said ,
as long as i know what am i do . .

say thankz a lot to my adekk2 ,
because of them i feel alive again ,
sometime to forget all bad memory,
all the crazy thing , it very hard . .
but , . what i did is . . spend time with everyone around me .
especially adek2 . .
adek eizz ,
adek dieda ,
adek napie ,
love you all ok ?

adek eiz ngn adek dieda ade lagi next sem kat kolej ,
adek napie da xde da . .die da balik , sebab die just amek PIP je . .
hmmm
gonna miss you adekkk . .
thank you for teddy bear muncit 2 . .''bobo''
akk akn jage 'bobo' elok2 ok . .

adek eizz plak , amek cincin kesayangan die ,
huhuhu . . kemain risau die kalo ilang , akk jage la . .
adek dieda plak , macam2 die bagi .
beg tropicana . .lukisan2 die yg comel 2 , lagi satu , lolipop 2 , besa sgt ,
xtaw nk mkn cmne . . huuuu , .

da akhir sem da kn . . cepat mase berlalu . . macam baru oriented dak2 ni ,
da besa panjang budak2 ni kn. .

emm . . da panjang sgt ni aku post , len kali kite sambung . .
ok  . . .

10 November 2011

management accounting . .

salam n very good evening ok ?
bhahaha . .

tadi final ! ! ouchhh . .
 Management Accounting , macam2 la ko ni . . .
aku harap la , tdi aku leh jawab sume, even rase macam x yakin sume betul . .

takooootttt , sbb rase macam x ok je yus jawab tdi ,
hope everything will goes smoothly, .

emmm, currently kat HOSTEL PERMAI , , rumah no 6.
xmandi lagi , dgn perut kenyang sbb bwu balik pasar malam ayer molek . .
sbb saye name die NURUL AFAH BT ZULKIFLY, die bawu pas mandi ,
jadi die soh saye mandi cepat2 . . cepat da mucuk . .

hahaha . . actually tangan da lenguh . .
daaa

28 October 2011

thank you again

 salam

sebelum saya kenal awak , ,
saya boleh je sorg2 . .

even . ,

selepas kenal awak , ,
saya tetap boleh sorang2

thank you again for the memories . .

aku tetap aku . .

salam semua, n selamat menyambut hari depavali ok ?
camne hidup anda ari ni?
hope everything goes well ok ?

to be a strong person like others, it is not easy like 123,
but, i have to be , i must ok . . for future sake . . beleive it.

dont know want to share with some one or not. but it is too private,
and i am such like, . .  errr , cannot hold it alone, and i need some one to share all the messy thimgs in my head right now ok. . .

fuuuuuuhhhhh . . .

aku tetap aku ,
as long as my name is YUSLIZAR SAINUL , . .
then aku tetap macam ni ,
xkan berubah ape2. .
yeke x berubah ?
hahaha. . . sometimes, aku rase cam nak lari je dari semua masalah yang ade,
but then, klo pikir balik la kan, jauh mane un ko lari, masalah itu tetap ade di mane2 ok ?
so . . dont worry too much , be act like nothing and relax for a moment ok ?

wat pe nak serabut2 kn ? pelik2 . . .
ape yang berlaku skg , semua tu bukan kite yg rancang, tpi semua tu kuasa tuhan . .
and aku percaya kn satu hari nanti, ape yg blaku pasti ade hikmahnye, .

that's all ok ?

jgn serabut2 . .

rilex-2

ok ?

act, currently at OA . . tbe2 perut rase memulas. .

its time to natural call . .

see ya !!!

25 October 2011

maAfff ~ ~

salam semua . .

rasenye , da berjanggut da aku x update blog ni ,
sowie ye . . .
nak kate sibuk, biase jeee . . huuu , yeke ? ? yela der der , ,

where i want to start eh ? banyak menda nk story ni. . . ok la,
start dri after mid term break ok ?

bukak je kolej, mem'busy'kan diri dengan pelbagai kerja MPP, kemain , MPP , , , skg da MANTAN daaa la der der,


sambutan hari raya kolej, haa ni pic aku k, time raye ni , , kene tepung lol besday girlz kn , terharu sgt , ,



 thankz la kepada kawan2 saye yg myambut besday saye . .  xboleh lupe sampai bile2 , ,


kat bawah ni plak, time ni KASUKMA , , kolej aku jadi tuan rumah . . sonok la jugak,kasukma fasa3




     myebuk je am 2 nk tgkp gmbr gk . . haishhh, ^^

      tasha ngn aku . .


   kami sahabat bertiga . .  aku , fani , tasha


            time ni lawatan MPP dri KPM BP ke kolej kami



outing bersama MPP , tgk wayang . . . cite AL- Hijab , byk x tiket saye ?

                                                     


                soooo sheeeewiiitttt sgt2 dorg ni,

       zul wif her girlfriend*fani*




          kat bawah ni , gmbr MPP, upppss MANTAN k, inilah kami . . .

  banyak sgt kenangan jdi MPP ni . . sgt2 banyak . . sedih , , (:


yg terbaru , yus da bertukar aww . .  ni adek shayang sye la ni . . ubah saye jadi transformer yg chomell

 lain kn muke saye ?? terselah kechomelan saye ! !


  bwh ni , adek saye . .  dieda . .


lebiu la adekkkk . . 
miss you , 
thankz sgt2. . 



lain kali saye update ag ye cite saye . . .btw, nk balik bilik da . .

6 September 2011

keDUA (:

assalamualaikum n evening (:

'''''''''' i'm a not a kind of girl
          who should rudely barging in
                on a white veil occasion
          but you are not the kind of boy
            who should be marrying the wrong girl . .  ''''''''

from taylor swift k . .

then , next favorite song is

'''''''''' jadi kan aku yg keDUA , , ,
            buat lah diriku BAHAGIA , , ,
         walaupun kau TAK kn pernah
              ku MILIKI SELAMANYA  , , , ,  '''''

pehe dok ? pehe dok ?
uppss understand rite ?
ok- ok let me explain in detail k . .

i not la the one who RAMPAS boyfriend org kn . .
but then , yes . . . i am good player la . . best actor ever la .*reward please*
 O H . . . when talk about L.O.V.E. i feel sick , dont know why , huh ! forgot the past ok ?

me plus you
me plus you . .
i'mma tell you one time ~

yup . . me + you = in- love . .

beep*massage sound*

____________time nk g keje la____________

abgMie  -----> cyg , abg nk g keje dah ni . doa kn keselamatan abg ye . .
                         nti , klo abg free , abg mesej cyg taw . . sayang cyg , muahh ! !

aku  ---------> ok, hati-2 taw g keje , keje lek lok taw . .cyg sayang abg jugak ! !
                        emuuaahhh ! !


__________beep*msg*_________________



 abgMie--------> sayang watpe . tido ke sayang abang ni ? abg tga rehat jap , ,



huhuhu. . . . . i didn't reply that particular msg , b'coz that message send by 1:27:31 am just now. .
see , i said that . i love you la abg ~ ~ ~
ok - ok -
to the readers n stalkers , ,
i admit that HE 's MINE . . . ok ?
not la ure-ure i couple with this boys la . . that boys la . .
even-though i have many scandalsss . .heh ? is it yus ? ?
upppsss , , yup . .i am  not the type a girl that will be serious in this relationship . . and abgMie realize that . .
and FYI , i and abgMie is not the serious relation la . . no need to hurry rite ? let the time manage all those things . . TQ abgMie . .




tQ again because make my life feel alive again ! ! n i know it just temporary . . and we always make sure that if we are meant to be , , inshaAllah . .it will be KAD JEMPUTAN to all of you . .hohoho
that words says 'if' ok . . and i dont want to be very focus on that situation only . .

but  NOW , yes . .we are in -love . .

the thing is : : : i have to admit that i will face all the problems , all the happiness , sadness , stressfulness* is it ?* with him . . .
and it 's all about H I M , , H I M , , ,
and it 's all about M E , , , M E , ,
***by:: auburn***



in this wonderful world , everyone come and left in our daily life rite ? the best thing is the MEMORIES , and i will keep the memories as the one part of my life . . . hadooooiiii why i feel so formally huh ? GELI-2 lol peeps ,, ok-2 back to the original yus , , , hahaha . .

 D E A R  F R I E N D S . .
 in this life . . you will face many things to make you mature ! ! even though the smaller things , ,
dont ever left- out the smaller things , because it is valuable too . . so just enjoy your time rite now k ?

lately , i just always said to abgMie , let the time control about our story , because i dont want to miss all the sweetness in this fairytale story , , ,blalalala . .
ok , i start to MERAPUSAMPAH .  . . .
sorry la guys , usually i emang cenggini . . . (;

p/s: : miss u abgMie . .
        gonna date in this wednesday , ,*i mean tomorrow*  . . .
        please jealous with me ! !

4 September 2011

attention please

assalamualaikum.. n morning??~~ uppsss.. yup it is about 2 am lol

hurm..just wanna start to write a little bit about myself..
O H ! mybe u know me better ? is it ? i dont know , n i dont care . you dont know who really am i .
today , we gonna learn my hancus mulus speaking, either OK or KO. it's up to u la ! nope ! up to me OK ? because , i yg tulis kn . kn . kn.

NAME  > Yuslizar binti Sainul
D.O.B   > 12 September 1991(countdown from now eh.8days )
P.O.B   > Hospital Besar Klang
HOBIES > thinking n evaluating
AMBITION> love to be a TEACHER or LECTURER(but, i easy to get angry . huh !)


haha.. thats little bit intro ok. when i write like that , you what ? the old memories flying-in to my mind*kecik2 suke sgt buat biodata rite?* usually, time before school holiday laa.. push all friends to do like that.*as i mention above la* huhuhu... i am the one who very excited to do*hoho*

hurmm..it is not hard to be friend with me , but i little bit shy to start first* you must start say HELLO to me ok ?* mostly la, my friend said me GILER-2 la.. but, i am not mental person, just behave like that KOT.. eh ? lalalalala..i dont know la.

seriously, i love to be one of you friend list. huuu~ yup ! you la ! hok tgh skodeng ni huh ! sorry peeps , dont be afraid to be friend ok? i am ordinary girl, have a pair of sepet eyes, ears, nose, hand n so on la . . .
FYI , i know how to be friendly with girls , but. . . to be friendly with boys , oh ! i have no idea . . not to say that i so so so shy, but truely , i not the type almost say HAI to stranger! ! haha . . . if the boys became my friends , i ok je . . can go with that boy la . . .

the storry mory lory stawbery, huh ! BERJELA-JELA la . . i have my own secret  , and now i tell u all , k ?
i love to fall-in-love . i miss damn that memories. .yup, with you PAPA,*the old papa, not to say that i have the new papa* say that PAPA*1* la . .when seeing all my friends happy ever after with their BOYFREN . i also *dlm hati*::  i want you back PAPA*1* but when i try to forgive n forget all the past bout u PA, my heart like STUCK n can not MOVE ON again. you know rite ? why you do this to me ? yup ! about 6month i try to forget bout you, that's doesn't work at all , if i say that i miss u , the more i hate to see you again.

O H ! D E A R , F R I E N D S
 i fall- in- love for the second time ! but i dont want to be serious in any relationship till SAMPAI SERU . . let i have everything that i wanna be . . let the time past be my memories , i want that memories again not with you again PAPA*1* but to the person who really appreciate me as WHO I AM , not MY PAST , let bygone be bygone rite ? if i wanna cry , now my water-eye*huhu* finish already , no need to always be afraid to face all the failure in yourself OK guys ? JUST KEEP MOVING ON rite! O H ! thats my TRADEMARK.

****************************

now, i wanna say about my TARGET POINTER for SEM4.. i love la to target very high la kn , try to get 4flat . . is it impossible ? ? i think , nothing is impossible kn kn kn ? haha . . look to my effort now, hmm it is below 50% la. . . what should i do ? need to work very hard la yus ! wake up before you regret it ! i really-2 want that pointer ! arggghhhh somebody save me. . . OK YOU the one who read my blog NOW , huuu
it's ok la . . take your time k ? dont mess up your mind with the little things , the smaller one . put that on your pocket k ?haha ..i will push all my effort to study struggle after i let out my JAWATANssss ... see the '''sssss''' ? ? so many la kn . . .wanna be the KAKAK that everyone dont know who am i in that kolej , if the people say , can you call KAK YUS ! ! i really want that person reply that::: huh ? again ? who is she ? oyeaaaaHHHH . . . i really-2 want that kind of situation ! please please . . .

ooooommmmmmgggggg! ! ! near to 3am . . . time to sleep peeps, keep enjoy reading my blog k ?
babai**with lot of love from me ! ! ! muahhh ***

2 September 2011

kawan.. :)

salam u olls^hamboi kemain u olls k^
hahaha...yus, yus,,bile la ko nk sirius!!!
ok2...one two three...sirius ni*dahi bkerut, muke blur-2*

sesuai la ngn entri aku kali ni...first!!! MAAPKAN AKU second~~TERIMA KASIH

ok lets begin with first!!!
MAAPKAN AKU KAWAN
statement atas ni xde kaitan eh,antara yg hidup mahupun yg telah mati*ayat da bese dgr* padahal mmg ade kene mgena un ngn seseorg! seseorg? ok! aku xnk mention sape2 tpi bnde ni scre general rule ok?*ha!!amek ko penangan blaja LAW..masok la aku bab-2 law-2 ni...teringat MADAM OMI!!! huuuu~~babay madam kiut cgt!hahaha...aku dah lari tajuk dah ni...ha! skg ni la kn..aku minx maap sgt2 la kat kawan2 aku...ye la kn kn kn skg raye!!^^ni la die org melayu, time raye baru nk minx maap^^..it ok la der...entah tbe2 hati ni rase cam sayuuuuuuu~~ ohhooooiiiii~senyum lah-2 ahai cek mek molek!! ha! baguih la lagu tu~ kalo nk pk kn balik en,,,

***********************************************************************************

rewind balik zaman muda2

sek. rendah~
-first, aku ni mmg sng nk lupe bnde2 ni..enth la..dulu kecik2 slalu makan semut kot?aha!! ape yg aku ingt kn...aku dak debab..muka bulat,,pipi bulat,,badan pun bulat la meyh...haiyaaa...comey la kn...nk wat camne...
 - yg lain2..pling aku igt, aku kawan la ngn sorg kawan aku ni..mh aku tunjuk kn pic die nk x?

haaaa~~ni la die...comey kn...time aku skolah rendah...family die byk tlg aku...maksd aku, abg-2 die slalu anta n jemput aku ngn nisa ni(fakhrunnisa) balik tuisyen malam2..yela, kdg-2 kiteorg naik basikalg skola time malam-2 abg die follow dri belakang~betapa bestnye ade seorang abg yg begitu perihatin ye....untung la awokk..~huu...
-selain tue, rmi lagi yg aku kenal...ni aku knl time sekolah rendah..ade yg aku knl dri aku kecik ag..alaaa main polis enti, main galah panjang same2, main guli la , main layang-2..name die suraya binti samin,  
hmmm...lame la ta dgrcite kawan aku sorg ni.... aku rindu ko AYA(suraya)..

sekolah menengah
- ok first, aku dapat sekolah SAMTTAJ kat shah alam..skola asrama la kn..dok kat asrama mmg hobi aku un 
-SANYNN
s:SAFINAH
a:AFIFAH
n:NADIA
y:YUSLIZAR
n:NUR IZATI
n:NUR LIYANA
ok??inilah name kami..yg di reka secara ta sengaja oleh YUS comey *yg penting trademark comey tuh mmg dri sejak azali lagi ok? jgn salahkan ibu mgandung!!!pic mereka ade meta deh,...

teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt 

mksdnye, gmbr lambt nk mampus loading nye..haiya!!!! ini berukband b.band kalah siput bhabi khinzir..hahaha..alahai naseb...
ok2..proceed je la k?

skg ni!!! aku blaja kat KOLEJ PEREMPUAN PROFESIONAL MARA(KPM)*banyak betul typing error aku en?hahaha macam x boleh LIQUID plak en...aha!!  wah!!!
-1stly, aku nk cite pasal bilik lame la....C206!!ahli lame terdiri daripada+tapayah nak formal sgt la yus+
AIN AFIQAH, AKU, ZAFIRAH, FETTY...ni 3sem kami bsame
then..change new roomate plak..consists of AKU,ZAFIRAH,AFAH,ADHA~~sempat 1sem saje
n now n forever yoes~~#tapayah nk over sgt la kn,#
FANI,K.MAI, QILA, EBA n AKU...huuu 5orela plop 1 bilik, memme riuh rendah la kn?

kawan2 sume~:::::
aku nk pengumuman penting ni....AKU SAYANG KORANG SGT2..TPI, SKG NI AKU nk MOHON MAAF LA kn kn kn kn..SELAMAT HARI RAYA KAWAN2..huuuu

maaf sekiranye aku xleh nk igt kwn2 aku semuanye..mgkin ade yg igt kt aku, tpi aku yg lupe..bukan lupe..aku ni ha!cepat ilang igtan sket...yup..i really2 solly maaa~~

2ndly is ++++++++TQ KAWAN++++++++++
hohohohoholickssssssssss
tbe2 haus!!!puasa la!!!! aip!!babap ti, ne ade poce lagi la...da RAYE!! hoyea!! ha...ta payah nk hoyeah sgt la kn,,,ti kt kolej,,aku nk ko ganti poce!!!!hhahahah.. hambek kaw....jimat sikit!!!huuu
tQ kpd semua kawan2 aku,,yg banyak bg sokongan, dorongan, segala-galanya la kn...camne eh aku nk bls.??? mmg ta xtaw bile la kn...huuu

aku pernah jatuh tersungkur,jatuh berderai,jatuh di himpap tangga*perumpamaan je k*....
tpi KO tetap ade ngn aku....ni la kawan aku satu2nye yg selalu ade ngn aku...




ni la die!!! ROZIADATUL AKMA BINTI ROSHAIDI~~
dok dekat jugk ngn uma aku... beb, aku sayang ko..ko buat aku hidup balik la setelah ape yg aku dah lalui..
aku taw aku ta sorg2 nk lalui sume ni...TQ sooo much la...
n xlupe jugak..ex-roomate aku..FETTY LIYANA MASOOD..she hold my big secret ever!!wah..bunyi cam die simpan kn duit 1juta aku je kn kn?no la ....

ni la die fetty...


 ok??sorry la pic kwn2 yg len..ta masok, nti i masok kn ye kamu kamu kamu.. jgn marah ye awok awok awok...huuuu ta comey nti~~ngeee

aku nk say something ni~!@#$%$%^&&

kawan, nti kalo ko dah bjaya, jgn lupe kat aku...
nti kalo ko nmpk aku kat mane2 tegor la aku...
bile ko rase ko nk aku ngn ko tok dgr cite ko, dtg la kat aku..aku sentiase ade utk ko
bile ko perlukn 1peluk kn, dtg la kt aku, aku akn peluk ko,,n klo ko nk tompang bahu aku tok nanges, aku sedia hulurkan...huuuu...
yg penting bile aku berdiri di khalayak rmi...aku nk ko bngge myatakan..wey~tu kawan aku la..
keep in touch ye kawan2..(:

______________________________ikhlas dr YUS COMEY_________________________________ 

awaaaakkkkkkk~ dan dia~~???haaa???

salam kepada semua pgunjung belog ku~*cewah!!ayat xboleh bla*

nah amek ni $10cen..bawak p beli jajan eh...almaklumlah kn...sepatotnye, umo da mkin meningkat ni, banyak la duit raye dpt en...tpi, sobsobsob..aku ni...sesen un ta dpt...huh!!! hello!!!! i xkeje lgi~ i study lgi~ plz,,,plz bg duit raye~ huuu*ade x ayat nk mintak siku?*
maapla kawan2 pgi ni. merapu meraban sikit!!!haishhh sbb ape eh!! macam saya post kat FB saya la... '''saya rindu awak!'''''awwww<3<3<3 sweet gitu kn?

hadoiiiii....awak, npe la kg awak tue jauh sgt?meh la dekat2 ngn kg saye nk?kg saye lgi dekat!!! SUMATERA BARAT lgi tuh...huuuu..saye dekat cini menunggu awak balik SELANGOR...nanti kite g jejalan aww...
nak tepom awak skg, mmg ta leh la kn,,,awak taw x???taw x???saye tggu je awak tepon saye~~ seb bek malam raye tue awak ade tepon...itu un awak kat lua kn time tue??awak g bandar kn??

awakkkk~~saye sedih ni!!!haish*muke sedih gile tahap gaban* cepat2 aww balik sini..nti awak da start keje, saye ade ag seminggu je kat selangor~ awak,, jumaat depan ni saya balik MELAKA aww...sebab tue la nk jumpe awak dulu sebelum g KOLEJ terchenta saya tueeee...huuuhuuuu*gaya mendayu sikit*
ok2 stop2..sebelum aku ni bmadah sampi esok. baik stop ok yus?

act, mmg aku rindu ko un abg syg oiii..tpi, apekan daya kn...nti aku soh la TNB wat line kat area tu...MXS,CELCOM, DIGI...ha!!! ambek ko..sume line la nti leh...lagi power kg awokk tue~~



tbe2 kn, nk stori la, satu kesah yg agak melucukan...aip!!!! rahsia2~~ DIA....die ni aku mention secare general nye si A la....*si A ni, tade kaitan antara hidup n mati k, even si A wujud di alam reality*... ok2 aku scandal la ngn si A ni...opppssss...opocot mak ekaww~~ terkantoi la awookkk...tape2 awookk da taw kn?
si A ni....hadoiiiii da ade gf jugak la awookk... aku un pening laaaa....tape la kn awookkk...yg pntg awookk sayang saye en en??hahahaha

kenyataan nye nye skg~ aku malas la nk layan ape-2 skg~~  banyak bnde lain nk pk...tol x? tol x?
tbe2 raye ke4 ni baru teringat assignment u...haiyaaaa...manyak susa la amoii yaaa~~ buku i dari dulu i balik uma tara bukak meyh...ape nk jadi ni apek oi.... hey RAJU!!!! tolong tgk kn buku saya boleh ta?hahaha
*akibat ta culup tido la ni*...ok2 yus.!!! bangon2...

dah!!!!! FULLSTOP YUS. NOKTAH.TITIK.
kuang3x...



nampk xmuke aku nih!!! ade ciri2 minx pelempang x?huuuu
mesti la x kn?sbb ni muke paling comey la yg aku penah buat!!!awww~*geli-2*
hahaha... I MISS U abg~~

27 August 2011

adek-2

assalamualaikum
huuu~~
tbe2 cm terajin la plak..

actually la kn, aku xtaaw la kn npe ngn aku...tpi, ape yg penting sekarang, aku nk ckp aku cm nga xde mood sgt2 n sentap sgt2.nk kate dtg bulan, bulan mgambang da lepas, tggu bulan sabit je ni ha! haishhhh. da terasa sgt cepat-cepat masa berlalu..ritu cm bru je wat blog ni, dlm bulan 3 ot, skg da nk masok bulan 9 la bhai.. cepat en?cepat en..huhuhu..
kali ni nk wat entri pasal kawan2, tpi disebabkn i xde mood n sentap ngn sorg kawan ni... i nk wat entri pasal adek2 i la kn...adek angkat, adek syg la..huuu jgn jeles aww...

nk cite ni..dgr taw!!~~huuu
pertemuan kami didalam facebook la, disebabkn aku ni menolong kwn jadi page fb MPP, so...time kat uma, aku mmg rajin la kn nk online~*dulu2* skg ni rase mcm xmyempat nk online~

ha~~jeng.jeng..ni la die adek angkat syg aku kn...
name die MUHAMMAD FAIZ BIN KAMAL IDRIS...amek 
ko, name penuh aku bg~~hihihi..
perkenalan aku ngn eiz ni cm scre xlangsung je un, die cam tye ape nth kat fb MPP, aku la tlg jwb en, dlm kol 4-5 pg la jgk...cm pelik la jugk ngn dak ni post pg2 kn kat fb MPP, aku un bls la...bls komen die ni, mkin lame, makin rncak la plak budak ni bls2 komen...aku ni plak nga xde keje, layan la,,,klaka la eiz ni...haishhh...
bile da masok kolej plak, aku plak jadi KETUA FASI TOK MISRA tue...mule2 cm terpikir la gk, boleh ke akku pgg jwtn tue...tkot la jgk..tpi, dgn sokongan n dorongan kawan2 len, aku un amek la jawatan tue..
yg klaka nye EIZ ni, die ta penah tego aku un sepanjang ORIENTASI...aku plak lupe la,, die ni ade ke x?? pas abes orientasi sume baru la die tego aku...first time die tego aku, kat cafe kn...cm2 la citenye~~
pic yg kat atas 2 aku amek time ade preview kesenian n kebudayaan...
comey en kami adek beradik??
plz~~jgn jelez!!

ni plak bru je amek die jadi adek agkat aku...yg Eiz 2, die yg nk aku jadi kakak agkat die~~
yg ni plak, aku yg nk amek die jadi adek agkat aku,,,npe eh??enth..tpi yg pntg, aku syg ko adek oi....
semua cm taw la kot, yg aku amek dida ni jadi adek agkat aku, *bajet hot la plak ko ni yus~* huuu
k.yus syg semua adek2 kat KPM 2, tpi, mereka berdua ni lebih syg sikit la~~jgn mrh aw adek2~:')


sebenarnye aku syg semua budak2 yg aku oriented, sonok dpt knl ngn dorg sume...sbb aku ni mmg suke nk adek rmi2...kngn ngn korg akak xkn lupe kan aww...

n skg ni.. aku tggu 1bnde..iaitu utk mjadi student biase shje, bile aku jalan2 kat kawasan kolej, jalan as student biase, yg xrmi yg knl,yg owg xpndg un xpe..huuu..nk sgt lalui mase dulu sblm jadi MPP,, nk sgt2..

aku rase smpi cni jela yg aku nk bebel....:')

20 August 2011

what ever la

assalamualaikum... =)

morning to all the readers and also the visitors,
hahaha...

act, skali skala teringin lak nk write in english!! it is ok?
ok kn je..who's care?

for the first time la... yus rase mcm WOW~~ last week kot, Mr.Yan puji la jugk essay yus QUIT GOOD..
huhu.. rase cm betol ke ni...before this, all the essay that yus created, ta penah di puji la kn...
even essay yg yus buat tu simple la.. but then, i think Mr.Yan enjoy bce,,,huhu untung la ko yus~
not much that i can write about that.. just little bit introduce myself, yup.. i was label-ing as a certainty a bubbly girl!! oh sir!! how you know?haha!!! i bubbly like mak-mak la kn.,

kat cini la..yus cam nk meluah kn something..that thing is......emmm, honestly, yus benci keadaan cmni!!!
FYI..yus ni dh la x suke nk mrh-2..so, tlg eh..tlg sgt-2 jgn smpi yus sound ko.. yus xsuke taw x..xsuke la nk mgarah-2 ni. tpi please la bg kerjasama. name team work la...klo perangai ko still cm2 lagi..sorry to say la, pasni aku xnk 1 group ngn ko...
org lain un bz...tpi, tlg la jugk keje group work,, ko nk tggu bulat2 bnde tu siap, mmg x la kn... ko igt aku ni ape? robot suruhan ko? arghhhh- aku serabut sgt taw ngn ko..rase cm aku nk hentak pale je kt dinding... pehe dok?

wei kawan, ko ni un ber-agak la...klo time skg ko un xleh nk adapt dlm group work, camne ko nk survive time ko keje nti? aku malas nk bebel-2 kt ko, sbb ko akn wat muke selambe derk je..lagi wat aku panas doh..sorry la kawan, aku mmg xkan la pilih ko lagi as aku pye team...ko igt sng2 ke nk dpt markah free wt assignment?naseb bek la team aku yg lain cm consider la lagi ngn ko..dorg dh marah ko, aku je xmrh lgi sbb aku rase aku leh kawal lgi..tpi, please la wei...ko phm kn aku bengang gile2 ngn ko?

adoiiii...sorry la kawan, aku ta dpt luah kt ko, aku dpt tulis je, sbb aku taw kalo sekali aku marah, aku mmg ta dpt kawal marah aku..sorry eh.. ni ko un kire untung la taw sbb aku ta sound ko secare direct, aku luah kat aku pye blog je...klo la blog aku ni boleh respond ape yg aku luahkan mesti die un benggang..cm tu la....hor la,,

ok, end!pasal ko tu, nk pjg2 cite un, ko ta kn jmpe blog aku ni kn..

next plak..
financial management!!!!! arggghhhhh
asal la subject ni cm ta nk bg kerjasama ngn aku?please bby, tlg i ok?
 jgn la malu2 nk msok dlm pale otak aku ni....arghhh..sume subject kali ni sume KILLER, n aku un boleh terbunuh!!!. quiz 1 FM ok la... tpi semalam dpt quiz2..arghhh hancur!!!! sedih2..sedih sgt2 sbb ta sempat nk bce ritu!!! pembetulan bukan aku ta sempat tpi malas nk bce...ha...padan la muke ko yus,sape soh ta bce kn..ko sibuk sgt ke?mgalahkan ank perdana menteri ke? argggghhh!!! yus, yus...ape2 la ko kn...

rase cm da byk la yus taip...hihihi..k la you all, rase cm nk study**tbe2** la kn...
bubbye...

p/s: adek agkat ritu beriye ajak yus kua...tpi, last2 cm ta jadi, so cm sedih la..tpi nk wt cmne, yus un mls nk pk lgi..terserah ko la dekk... mood majok



10 August 2011

begini lah kehidupan!!!

salam semua...:)

hari ni aku terpanggil oleh seseorang, huuu~~ mish yana ni, tye:: yus, aku jalan kt blog ko, ko x update eh blog ko?:: begitulah gamak citenye~huhu...

alamak, sorg la sygku~~aka my bff<lovely blog>, aku bukan ta na update, tpi en, masa sangat cemburu kn aku la,huhuhu...kalo da start taip ni, alamak nye ta na bhenti la,, byk bnde na share, klo boleh aku luahkan, ari-2 na cakap je, tpi ape kn daya, bff aku hye mampu menaip segala ape yg aku rase, huhu*ayat ta boleh bla*

first of all, ta sangke, da di dalam bulan poce da kn? sgt sekejap je masa blalu..betul-2.. ape2 pun yus na ucapkan SELAMAT BERPUASA DI BULAN RAMADHAN~~ok??huhu..sempat ag kn??

aduh!!!! tbe2 rase ngantok??? ha!! camne ni?? yus!!!! bgun-2..huhu..

seminggu mjadi KETUA FASI utk minggu ORIENTASI di kolej, sgt-2 meletihkan! betul..ta tipu, dri muke yg comel ni ha, leh jadi comot taw, huhu..kdg2 ta sempat nak mandi,haha.. bile teringat balik, sayu plak hati ni..touching jp~hmmm.. alhamdulillah, sume bjalan dgn lancar n semua SOC plus JUNIOR bg kerjasama yg jitu!!huhu jitu tuh, byk sgt-2 gmbr yg dah di snap, nk uoload kt blog cm xmuat la plak, tape-2 len kali yus upload k?

setelah selesai orientasi, di ikuti plak ngn minggu INTEGRASI, minggu ni mcm sesi suai kenal pelajar baru dengan pelajar lama la..byk jgk aktiviti yg buat, tpi ta taw nape pertandingan ckit je, mgkin ta sempat na buat sebab pack ngn progrm kot. sebelah pagi FULL ngn kelas, petang plak, OUTDOORS aktiviti..haish,pnt kn? mmg pnt...tpi..ape yg yus pk, yus ENJOY sgt-2 even PENAT~

sepanjang minggu study dri 1st week smpi la ni, da week yg ke5, yus takot!!!! takot dgn diri sendiri yg masih terumbang ambing na study ta sempat, yus pun mcm pelik la jgk, byk btol yg dh blaja tpi, mcm tade 1 pun lekat kat pale otak, yus kat bilik mmg jarang la kn na study,adoiiiii!!!!! ta taw na buang sikap ni cmne,. dalam kellas, lagi ta boleh bla la kn, NGANTOK!!!!! ade sampai kene tegu ngn lecterur lgi...arrghhhh MALU la yus... bukan yus sengaja na tido, tpi...mate ni ta tahan na tutup..huuu~ rase sgt-2 serba salah ngn lecturer yg da tego yus tu...maaf ye MADAM~~ yus cube tok bukak mate luas2 OK?huhuhu...

huhu..ade 1 cite ni, yus ade adek angkat kat kolej ni!!! huhuhu~~ yus ni jrg la na amek adek2 agkt kn,, bukan ta minat tpi, tataw na amek adek agkat cam ne~~ huhuhu.. tbe2 en,...ade la sorg junior ni amek yus jadi kakak angkat die~~ name manje adek yus tu la, EIZZ, name glamor JOHN~hahah...comey taw adek yus ni, cam kaka die la kn...huhu, ha!!!kdg-2 kite org g kelas same2..huhu jangan jeles ehh.

pasal kawan-2 plak, sume OK, even kdg-2 yus mcm touching la jgk, majority kawan yus da na LI kn,,emmm.. tape2 yg pntg yus study OK?huhu..maaf la ye, yus ta de niat na mention name sape2, mgkin yus pnt, n tbe2 je touching>> ATTENTION!!! YUS BUKAN ORG YG KUAT TOUCHING ACT,ok? so, dont worry ok? i'll be fine..

rmi yg kate muke yus, muke penat!!! yup..yus penat tapi yus ENJOY n PUAS buat sume ni..sbb ape eh??emmm..

"yus xnk sedih2 o kenang bnde yg lepas, jadi yus prefer bz kn diri, so yus akn lupe masalah peribadi yus, then yus ta kn igt bnde yg ta ptot tok kenang balik, tpi yus ngaku, kdg2 yus terasa..terasa sgt2 sunyi~tpi, tue bukan reason yus tuk cri pganti die secepat yg mgkin~"

oh GOSIP!!!! hahaha..i like this, rmi la gosip2 yg yus dgr, whatever it is, suke hati dorg la na ckp ape, i dont care at all, huhu..yus taw yus bukan nye baik sgt..haha.. yus boleh je jadi the BEST ACTOR taw... masok teater jom?!!hukhuk...

kn yus da kate, klo yus da start menaip, mesti ta nak henti...aduh!!! ni yg parah ni, act, jp ag na trun tok GAMELAN...huhu...:) na itot x? jom la...
sampai sini je la yus na share kehidupan yus kat kolej skg.. BEGINI LAH KEHIDUPAN yus~


13 July 2011

busy nye~

assalamualaikum..

untuk sekian kalinye, baru la nk update belog aku nih~maaf deyh,, xmyenpat la u olls,
sorry sgt2<gaye gedik>
ok la ni pun x byk pun nk kongsi, sibuk je,,awal1 sem kn, so busy la byk2..:)
nti aku update lagi ok? time to sleep, ngantok la u olls,
nite..:)

25 June 2011

dekan!

assalamualaikum..=')

first of all, korg sehat?  hopefully, sume sehad belaka ok..
rase macam seronok je kn? dekan!! yea..rmi kwn cik yus dekan sem yg lepas.
alhamdulillah..semoga mereka bergembira dan bersemangat waja!

aku bukan nk blagak, tpi cume xbape puas hati ngn perkataan DEKAN tuh je.
even every sem aku boleh capai target dekan, tpi.. ade 1perasaan ketidak-puasan thadap markah aku,
bukan ape.dlm hati teringat la nk dpt 4flat, tpi..BILAKAH?

ya Allah, sem depan ni, intake ramai, tggjawab di sandang banyak. boleh ke aku harungi sume ini?
risau yg keterlampauan, tpi..ape2 pun aku cuba sedaya upaya aku.cume, rase takot masih lagi myelubungi diri.mencari jalan pyelesaian yg pasti. aku target 4flat, dan aku harap kali ni usaha aku selaras dgn markah aku.bukan xpuas hati dgn result yg dh lepas, tpi..AYAH aku masih lagi mgharap aku dpt 4flat,

ya Allah..mampu kah aku bahagiakan PARENTS aku?mengharap padaMU ya TUHAN...
permudahkanlah segala urusan ku untuk semester yg mendatang
aaamiiinnnnn~~

ps: be strong yus!

22 June 2011

ohhhh cenggituuuu

assalamualaikum..=)

sebagai pembuka bicara ye kali ini, aku banyak benda nk post tpi, rase cam keMALASan tuh dtg tibe2<tbe2 ok>. kali ni cuma nk mengingati diri sendiri dulu, sebab aku rase kadang2 aku pun ade wat silap*upppsss bukan kdg2 ok, mmg akn ade wat silp* tpu la kn kalo aku kate aku ni baik~ baik sesangat la yus! aaammmmiiiiinnnnn

terpanggil nk suara kan 1 pendapat, islam bukan agama mainan,, aku rase itu semua org know bout it, and for sure you know what it is all about. pasal agama sendiri! korg sume rase korg ni layak x masuk syurga? siapa lah aku nk tye kan?haha..no la..if aku pikir2, aku rase tkot,,tkot tok mati sekarang, sebab aku rase amalan kebaikan aku xde la banyak. alangkah bagusnye kalo kite diberi 1buku n boleh catat sendiri ape yg kita wat baik o jahat 1hari tuh kn?

macam bagus je aku ni! yus, ekaw 2 byk doso taw? ye...aku tahu..aku bukan wanita yg punyai ape2 kelebihan pun,, byukan boleh terbang pon! huhu~ cume, aku cam rase PATUT o XPATUT je bnde ni blaku,
klo seseorg 2 post gmbr kt FB ke, mane2 la kn, kejap aku tgk,, ade yg PAKAI TUDUNG..pastu selang bape minggu post plak pic yg XPAKAI TUDUNG..dlm pale otak aku pk. die ni sbnrnye yg ne 1? yg pki tudung ke?yg xpakai tudung?hoho..yus! behave~ ok2

bukannye ape, klo korg rase la kn, bnde cm2 xpatot blaku, coz u know ape agame lain akn pk kn? aku bukan blagak yg aku ni 24/7 ALIMMMM...tpi, sekadar renungan bsame n mari lah kite pk blik, klo ade yg tersalah ckp ke, sorry la..aku xde niat nk mperkecilkan mane2 pihak, cume kadang2 bnde cam ni dah slalu sgt blaku, aku nk advise then aku akn pk..SIAPA lah aku ini..huuuu~ sesetengah org buleh time pandangan org lain dgn hati terbuka, n aku pun cube untuk time segala pandangan o kritikan yg mbina jika aku ade wat 1 hal yg salah then org tego aku, aku buleh time.

sifat manusia itu lemah lembut! bersopan santun,, xpayah la kite nk maki2 antara satu sama lain..ke pape la,, tpi yg slalu terjadi kat aku BILA NIAT AKU DISALAH ERTIKAN!!!! wahhh dah 2kali aku kene! aku cam dh give up la kn,sbb niat aku baik, tpi,, sesetengah pihak xdpt time.ok aku paham sbb dlm dunia ni xsemua akan suka dengan care kite..just GIVE n TAKE la derrr....ape yg baik, kite amik! n ape yg xbaik kite tggalkan la kn? actually bnde ni SIMPLE but then, kite yg mYUSAHkn ia...

ape-ape pun, aku harap entri aku kali ni, dapat la dimanfaatkan bsame2 ok? sbb aku hye mgingati diri sdri dan sesiapa yg berada di sekeliling ku..semoga org2 seperti itu dapt hidayah dan petunjuk dripadaNYA..

aminnn..:')

17 June 2011

~korea~

assalamualaikum~..=)

a few days ago, asyik layan cite korea saje! wah~ buleh jadi peminat cite koreA yg tegar ceenggini!
huhu..<padahal baru bpe kerat je tgk cite koreA> ni pun, stop kejap coz, miss damn much la kat u! ha~ u la, yg bace entri i ni! aha! malu la 2..haha aku gurau je,. rase macam dah lame xmerapu kn. so this is the time! 

latest pye entri, aku tulis pasal ke-tidak-puasan-hati- aku terhadap seseorg~ as i wrote bout it, aku terpikir! nak marah? ko tahu ke macam mane kene marah? nak balas balik? ko nk ke aku gune taktik kotor macam ko? nk maki hamun? ade gune ke? semate2 puas kan hati aku?hahaha..x cukup 2! jom la masok wwe, baru gempak doh! 2 la ms.bodbod aku pggil~ bodbod? cam comel jgk kn gelaran ni kat ko! sesuai sgt!! astafirullah! yus!!!! bangun yus!!! ko ni pe hal yus??bawak bertenang ok..i ok je~ yg ko 2 asal?hahaha..

hmm.. e2 la manusia name nye! PhD sgt tggi woi~ pape pun aku bersyukur sgt sbb aku bukan dri kalangan org yg suke cari gaduh! kalo x...mmg dh lame dh! syaitan dlm badan sdri weiii, kne la pandai2 jage..aku xde la kate ko xpandai jage, mungkin ko x reti kot..xpun syaitan ko 2 dh terlampau ganas sgt?hahaha..yus! cukup la 2 yus..aku pun malas nk canang 1 dunia pasal bnde ni..then i said, FULLSTOP.
berhabuk blog aku ni..lame jgk x update..dok layan cite korea la.pe lagi, hahaha,,pape pun.cite korea ni sgt2 la besh!! even aku ni macam baru la minat nk tgk cite korea ni kn..huhu, baru2 ni aku layan cite FULL HOUSE~ngeeeee.... best!!! even cite ni boleh di anggap cam zaman tok kaduk dulu kn,, tpi aku tgk jgk! wow~ akhirnye berjaya jugk abes kn tgk cite korea ni..huhu

second cite korea yg tgh kemaruk skg aku nga layan>>> BOY OVER FLOWER.. aku pun cam mimpi la aku heroin die! mimpi je awww~haha hensom lol... GUN JUN PYO!! i love u more la dri seth tan..huhu..jgn marah ok~yus! bpijak di bumi yg nyata la yunk oi!!!hahaha...

e2 aje yg aku nk cite~ ahad ni::::: aku ngn 2 org kawan yg lain nk turun pyramid~!! meh trun same2 nk?xpe2 klo rase terserempak tgo la! ceh!!! pasan cam aku ni femes sgt!hahaha..

10 June 2011

hanya mampu tersenyum..=)

assalamualaikum semua!

hai2 bye2..oppsss tggu! belum bye2 lagi la weh!
aha! disini lah aku nk meluahkan dan memuntahkan segala isi hati,isi perut,isi kepala otak n etc.
ohoooooiiiii kawan lame la weyh!! yok!! g minum2<hahah sewel dh dtg balik!> gile ko yus..skg pukol bpe cik adik manis lesung batu pipit di pipi~ ha?PIPIT pun ade kat pipi? hohoho..senyum lah! senyum lah ahaii cek mek molek..molek sungguh mung ni! adoiiiii ok yus! pnt2..stop n stare~ think u..bla..bla..bla...xhengat lirik daaaaa

malam ni, aku rase cam nk menaip je! boleh kan? ape ade hal! ade sape xpuas hati? meh! satu lawan satu ngn aku nk?<cam berani> no la readers, this is the only way i want to show my mood, my expression n so on. i just wanna make everybody happy, but yet, i can't! i'm just the listener! yes! i am good listener! and wonderful person to share all your problems, but sometimes, when i want to hear the other side, it just make the situation more mess!i yg mess this? oh shit! stop fool me OK. i dont want banana fruit two time la bebeh! aha! you are such beautiful actor that i ever meet! such! haha..big liar~ now you see!

yup! betul! aku xboleh nk puaskan hati sume org la.. i'm only such a innocent girl! did you noticed that huh! i think you should not always think the bad thing about the people around you! you just can not blame the other who are not involve with it!  aku xtaw nk advise cam ne because i know my self better~ every one can not judge others without the strong proof! yeah! if you want it! call 999 la beb! get it?

omg, aku malas nk masok campur tolak darab bahagi square root n so on la..i have that experience! n now i wanna be more careful in what ever of i do! i will ! even aku nk cakap pun,, aku akan pastikan yg ianya dpt diterima dan xmeyentuh isu sensitif n so what ever! huh! just get tired of the drama taken by the damn actor! n yet, mule la cit cat cot behind me,, if you want to talk! go la peeps, i dont mind! because i know the truth! i just wanna make it forward n see u in the court ok bebeh. gottha~

come on la girls, aku xnk tahu pun hal ekaw! but then, you call me rite! what your main purpose ha? you wanna my attention? ok fine! i know it~ the exactly is you wanna me to be in your side! ok2..aku paham.. sorry la for everything! now!! i just the listener~ n until the world end, aku xnk gadoh ngn sape2..aku hanya diri aku! i just the one who concern bout you la. but then, you did not noticed o just act like not noticed o not know at all*pssst it is up to you now! * you are big now! you can think the right and the wrong! jgn nk gune kan agama sebagai umpan! i mean that! yeah really mean~ kadang2 aku tgk, time rase cam xpuas hati baru la nk timbul isu agama..yg ini haram..yg ini halal...but! the thing is, look yourself first la.. i just wanna advise but..if you can accept it! alhamdulillah pray god! if not! i wish that miracle could happen just now! just to you young lady.

yus! how long you wanna write huh! hahah..suke hati aku la yunk oi... bile sume kejadian di atas berlaku aku hanya mampu tersenyum! yes, the childish attitude! best damn actor! n the beautiful liar~ haha.. the world just cames to the end, but i dont know when the time comes, i hope they will pray a lot of happiness for themselves.hopefully!  dunia begitu indah untuk di selami! tapi begitu banyak pancaroba nya! dan aku masih mencari jalan kehidupan yang lebih baik untuk menjadi khalifah nya di atas muka buku bumi ini! tercari2 jalan yang lurus..jika aku tersasar! aku harap aku sempat bertemu balik jalan yg lurus itu! kerana aku turut meng-impikan sebuah kebahagiaan yang hakiki..

when the times is coming:::dear god! protect my self, my family, my friends n the whole of Muslim in this world! sangat2 berharap akan syurga yang abadi~ am i deserve it?? pahala aku pun??? nth!!! hanya mampu tersenyum di sebalik kejadian yg berlaku..because i know that it have it owns reason! that was god plan!

keep on reading!,, =)