Blogger Backgrounds

24 August 2012

Bla Bla Bla

Salam and morning you all *Lelambai tangan*

Haha . apa lah aku nak buat tetengah Malam ni ? Selain Online , aku pun tak pasti .
And now what story ? story please . Please !

Hear ! once upon a time . There is Little Princess #Bla Bla. okay . sesuai dengan Title aku atas tuh

Entah . KOSONG . ! aku pun tak pasti kenapa . haha

Can i undo the time ? Of course la can not !

Kalau boleh la kan , I wish i dont want to accept your friend request at facebook , then contact in IM ,

Then , Messaging , then Skyping , then On the Phone. Bla Bla Bla ,

Banyak pulakkkkk. haha. #Non sense sikit malam ni. Merapu,

Eh , Pagi Nanti G Sunway Pyramid , Esok Perak , Ahad Melaka ! Yeah berjalan keje aku ni. haha

Report entah kemana nanti.

Berbaju Merah Mak Ngah ! 
okay Bye !

19 August 2012

Happy Eid Mubarak :)

Salam  :)

Hi and how was your day ? First Syawal ? Every okay right ?

This is simple Post only .

I just wanna Wish Happy Eid Mubarak :)

Alhamdulillah still have family members to celebrate :)

I got a good news before Raya :)

Alhamdulillah , Praise to God :) I being offered to be a permanent staff at there :)

As a Junior Audit/ Account/ Tax Assistant :)

Will start at September . and now i need to finish all my report needed to submit and to present later .

Oh Melaka :) Miss you

11 August 2012

Love to Life ;)

Salam and Morning all of you !

First thing first , What a Lovely Weekends :) Saturday !

Not much can say this morning . still feel sleepy and need enough rest actually .

Simple case that i need to handle , but fail which is Heart.

Last week , er don't sure . Feel really down and like &^%$ , don't know how to explain.

I should get the explanation before attack you without knowing the true. Really sorry.

And now , i really understand what is mean by misunderstanding.

A good communication can lead a good Relationship.

Well , you fail to make me down little girl . Poor .

Acting like crazy , afraid of thing shouldn't .

Hear this , if you think you hurt badly of that situation , then why you need to follow up ?

Is that you want ? getting hurt ?

I don't even care ! Do as much you feel you want . but if you hurt. i wasn't my fault . i was you little girl . Pity on you.

Sometimes you need to think twice or maybe more . Don't act like that la . You just put yourself in high place , then if someone push you down , you will dying. Get it right ?

I'm talking like a professional ! Yeah . I knew it ! Aha . Just STOP .

Learn on how to Love yourself first :) and one day you will get want you want in this lifetime :)

Some people said that We need to move forward not backward :)

Others said that Hang on this Death . You can't stuck in it . It just like Killing yourself by own.

25 July 2012

Audit :)

Salam Alaik :)

Hye ! See what ? I'm gonna to update my lovely diary ! Yes dear , i love it ! Enjoy to express the things happen and write it in this blog, We are what we say , and what we think. Means , if you always love to think positive , then you are positive thinker ! Got it ?

A.U.D.I.T >> today , Finally , i finish to do a big case of Audit. I've been try to do my best. Even though , i not sure that all my Working Paper are correct or not. This is the Third case that  need to handle , i hope there's no amendment after my bos review it ! 

Talking about my workplace , Last Monday , i got a good news, good to hear :) Alhamdulillah ,  My bos give permission to go back earlier :) and i'll be permanent staff there ! MasyaAllah . I too suprise to hear and can't hide my smile :) Thanks lot .

This company is the best practical ever ! every things you do , you must very careful , need to learn it by yourself , No one will teach you. if you still can't get what you want , then you must be brave to ask ! Ask a question on what do you not understand . I always try to think , think where is this figure get , what purposes and what is the supporting documents. Actually for the first time , Yes , i just follow without to trying understand the concept. but recently , i try to motivate me myself to change my mind to be a good staff , which is understand on what that i've done ! not just simply do and finish the case .

So far , i really proud of myself because still can adapt with this new environment. Not so new la , already 2 months maaa. :)

EHEM , can i change the topic? bhaha . Aku sendiri menguap tim tengah taip entri ni. nampak sangat boring ! heee . :) Actually ngantok , perut kenyang kan.

Listen ! i dont know what do you want from me actually , and i've been try to understand and try to give my best for you, i hope you realise it before you late. :) see. i'm not joking okay ,

And now , aku tengah bertwitter dengan Adek angkat aku OH DIEDA :) rindu kau adek. serious . aduh , air mata dah bertakung niiiiii :'(

By the way , just nak say something maybe it wasn't important but i'll keep say it that My twitter is private and confidential :) sorry because not approve some request follower , because i dont want you to stalk me . it just waste your time la. I'm just me, myself and MINE :) if you read this blog and you get hurt , SORRY . I dont know why you must stalk me . I'm not beautiful , gorgeous , and etc . bla bla bla # BEBEL .

Just stop okay? and for your information . YES ! i do LOVE him :) but it doesnt mean he is MINE , i not focusing on HIM only , because i want to be successful WOMAN first :) Hope you understand it.

22 July 2012

Cerita Semalam punya Semalam ,

Salam Alaik :)

Salam Ramadhan semua :)

Takpe kan aku wish lambat sikit ? haha . Ok. Maaf ! Ramadan kedua :) Alhamdulillah. Yang pasti , kalau boleh setiap pagi mesti sahur ok ? Untuk membeza kan Puasa org Islam dan org Kafir :)

I'm trying , trying to be good in day to a day. Sometimes , we forget to say Alhamdulillah , and we do always forgot to mind that everything happen for reason. Is that enough ? Maybe isn't enough because people always want more and more. Unexpected things to happen.

You and I is just the same. SAME . Pehe dop? The only thing to differentiate is Man or Woman. Every time when i want to write , when i want to say , when i want to give opinion, i've been try , try to control my attitude . Try to watch out every single words that i wrote down. but , Sorry if i've hurt you. Deep inside never mean it.

Back to origin . This is the story of mine :) and i create it. and i post it and i enjoy it. Laughing , Smiling , Joking , Crying and Happy in whatever i do ! yeah I did it well. :) If you think you like to read my blog , Thanks . Appreciate it . If you don't .Never mind . It fine with me :) I need some space , space to express the feelings. Express all in my head. Whichever never stop Thinking. Thinking about future :)

Maybe some people will laugh at me . and some will cry about me . And what i want you to know is . And now listen carefully ;

- I just NORMAL .
- Love to playing cool :)
- Doesn't like to do nothing .
- Kuat BEBEL - Actually in polite way is Friendly. :)
- Positive and do care much
- Love to work with No Life like i did it now :)

Yeah , try to reduce using Malay words :) trying to speaking :) writing actually , when we write , we speak it out and we improve it ! Got it ? There is people say , 'TAK PAYAH ENGLISH SANGAT LA'. but dont you know english is important ?

why ? let me story .

I work at Chinese company . and most of the staff are Chinese. yes , sometimes they will communicate BAHASA with me . but mostly ENGLISH . can i act like i dont care to improve me , myself in English? No right ? I need to adapt it. change my mind . Look forward. The worst things when i answered people call , and mostly it english. if i say i don't want to learn it. Then how i can survive ?

Ok. english aku teraburrrr . at least aku cuba . Haha. Aaaaachummm #Bersin. ok aku dah nak demam , dah masok 5 hari selseme ni x elok-elok, pale aku sakit. sakit ya amat sangat. Dan aku sekarang duduk statik sambil pejam mata, Ngantok nyaaaaaa :) Baik tido kejap kan kan.

Sebelum aku merapu meraban dan ter ter yang lain. Baik tido kejap :) bye2 . 

15 July 2012

Miss You

Salam :)

Hai ! Hari  ini kita bertemu dua kali ! betul x ? aku pun xtaw kenapa aku rajin nak update blog ni. Mungkin hari ni hari paling indah ! yup.

You know what . tadi petang aku buat status yang ade orang datang rumah kan. Guess Who ? My Beloved Friend ! miss you sayang. Sejak aku duduk rumah ni. aku jarang nak jumpe dengan kawan-2 . Mana tak nye , kawan semua dok tengah Final dan aku dekat rumah sedang kerja !

Petang tadi Rozi datang rumah. OMG . rindu kau babe , dah la aku touching dengan kau. then kau datang jugakkkkk :') . so touch . thanksss , dan secara tak sengaja tadi aku mengalirkan air mata aku , jatuh sekali lagi :) miss sangat dekat kau rozi . So many things kiteorang borak. and aku lega sangat after semua aku pendam terluah . xde la lame kiteorang borak. sebab time tu pun dah petang nak ke senja kan.

Btw , Thanks sayang. Eh , kau jage diri ok sayang ? aku taw kau sayang aku so much . thanks , then aku dah tak touching dengan kau lagi . hew hew . :) eh Babe , Love you.


Salam :)

See , aku dah cakap. Tapi , aku sendiri jugak yang tak percaya.
There is such a wasting many effort . dari aku cari pasal , baik aku senyap . yeah .

bukan ape . Rindu , rindu yus yang dulu. yus yang terlalu tinggi tahap kesabaran.
yus yang tak cepat melatah. yus yang selalu gembira. :) Haishhh. Rindu zaman Kolej . tak perlu nak kusut-kusut kan pikiran. Hanya enjoy sane sini. yeah ! ramai pulak kawan aku nak sambung study :) congrates kawan :) aku ? bila plak ? bukan xnak sambung study . kalau aku leh stay kat Audit Firm tu , aku stay terus.
then study part time . amacam ok x?

duduk dekat KL ni, semua duit ! yup. semua ! ade 2 benda je aku kenal pasti yang tak memerlukan duit.
Satu : Kentot. dan dua : Udara . haha . yedak ?

Hari weekend , same aje. berjalan seperti biasa :) nothing much . Kemas rumah. Online dan Jaga Anak ! yeah. Akim sayang . Ok, ini melampau ! Tak pe kot , budak kecik panggil sayang kan.

Dan setiap yang berlaku pasti ade hikmah ! cuma aku tercari-cari . Where is it ? Hard thing is to be Honest. Forgive and Forget. Dan aku tak pasti aku merapu apakah. Sorry ! ngantok agak nya..

You know what ? In this lifetime , i learn many things . How to be brave , How to be Strong and How to beloved. Love is universe . everyone can talk about it. But sorry , Maybe it just a little story , that i used to know , you are beautiful Actor baby , U a act like a Director , and i just follow . Yup , And now i can see the move ! the movement of the story !

A little girl , crying over and over ? seriously. dont be like that la . you just put you, yourself to danger place. This is my story , and i can write every single things happen in my life. Eventhough i not very sure ade ke orang stalk aku ? haha . kalau ada pun ? kenapa kah ? mungkin cara untuk berkenalan dengan lebih Mesra :)

I'm just ordinary person la sayang . you dont worry , aku x lari mana pun . aku pyscho kan sikit je . aha ! mungkin pada dasarnya , muka aku ni macam innocent . #ok muntah hijau# tapi , seorang yang baik lagi berbudi bicara meyh... aha !

Dan sekarang , aku rindu nak baut aktiviti lasak. Again. aku nak enjoy. Enjoy tengok dunia yang penuh dengan kepalsuan :) Eh , eh . Ada orang nak datang rumah la.

Hey you sayang . sorry la . lama x SKYPE kan. kalau x , you mesti slalu suruh i SKYPE. sorry ok, nanti-nanti kita jumpa , tak payah SKYPE-2 bagai . :) hehe . Miss you *ok ni aku saiko* haha.

14 July 2012

Can or Can't

Assalamualaikum :)

Ehem . Apa Khabar? Sehad Tak? ok. Sudah. Sudah. Nanti aku buat ayat jiwang pulak , karang ade yang hack aku punya blog ni. ada ke ? haha .

First of all , aku minta maaf sangat-sangat. lama sudah tak meng-update kan diri di blog ni. Mungkin belum sampai seru lagi. Ok dah macam nak kawen dah aku tengok. Padahal nak tulis Entri nye je punnnn. 

Selapas aku bertungkus lumus menghabiskan masa dalam bahagian Taxation , and now move forward to  do in Audit Department. Yeah ini lah saat yang aku nanti kan sangat tu. Aku ingat bulan 7 ni takde lah nak sebok keja dateline itu ini. sekali ade jugak mak oiii. Hajat hati baru nak balik awal la. sharp on time. pukul 6 je kua office. Tapi , apakan daya. aku terpaksa terima hakikat yang sesiapa keja kat Audit Firm mesti balik tak Punctual kan ? kan?

Untuk first week aku dekat Audit Department , aku dah kena buat Audit dekat luar . Kena baut Audit dekat company tu la. Jenuh cari jalan ngn staff yang lain. Dan diselamat kan dengan GPS senior aku. HTC gamak nya. fuhhhh . tapi macam biasa la , pagi- pagi jalan JAM .

Untuk pertama kali nya , aku kena buat dekat Sungai Buluh. Yeah . suka nya suka nya :) the following week , minggu ni la , aku kena keluar lagi. mula-mula ingat tak nak ikut , tapi disebabkan  nak habis kan cepat , jadi memerlukan ramai staff la . kami pergi bertiga :) kali ini dekat Chow Kit je pun .

Selesai semua aku buat working paper , tinggal untuk senior review saje. fuhhh Lega Mak Oiiiii :)
Ehemmm . Ade story nih . :) Last Firday aku jumpa seorang Teman. Teman Tapi Mesra :) terlebih mesra , akrab sangat taw. Pergi Dinner same-same :) Thanks Sayang :)

Sayang , Thanks again. Again Lorrr :) I Live You . Miss You Damn Much. :)

27 May 2012

Assalamualaikum :)

Hi Sahabat , Hello Peeps ,

SobSob , Ok sedih . haha , ingat plan jadi. tapi, biasalah tu. Kita hanya mampu merancang tapi, Tuhan yang menentukan . yedakk ? Sepatutnya hari ini nak jumpe kawan2 kat Putrajaya. tapi, x dapat jumpe di atas sebab2 yang xdapat di elakkan. you pergi putrajaya jugak kn? be careful ye syg, sorry takdapat jumpe.

Dan cerita untuk post kali ini adalah tentang Tempat Praktikal Saya ! yeah ! suke nye suke nye :)
ikut jadual kolej , it should be 4 june baru Praktikal. tapi, hari tu aku pergi interview, then, Mrs.Wong ask to came earlier, so aku iye kan aje. sebab ok jugak dapat pengalaman lame2 sikit yedak?

Selasa lepas, aku dah call company aku, then Yen Peng said , ok la. you can came tommorrow. ok. nervous. sangat. haha. esok nye , ayah aku hantar kan. sekejap je tmpt nye. dalam 15 sampai, naik moto cepat, sebab nak elakkan jam kat sane. pagi2 sangat jam.

First Day : aku datang awal dalam 10 minit before 9am. Lai Hoo bukak pintu dan ask me to sit first wait for Yen Peng. then dalam 15minit, Yen Peng pun datang. Yen Peng briefly explain ape yang aku kena buat. yeah. kne buat akau dari mula sampai dapat Tax computation. dan hari first tu jugak, aku siap kan. Yen Peng cakap, bila aku dah siap, submit, then die akan cek, then kalo ade amendment die akan panggil. er, dah 3 hari, tapi die xde soh buat amendment pun. ok la tu. :) yang aku kena buat tu. Sole trader, hari tu jugak Yen Peng soh tgk Partnership punye camne nak buat. die soh aku slowly, paham kan camne nak buat. tanya kalo x paham.

Second Day : siap kan balik ape  yang tertunggak semalam. tapi, selingan ngan keje admin jugak. Yen Peng ask to type letter, need to print out the workings, and banyak lagi, naseb baik aku bukan keje angkat org call. tak pandai. haha. and that day jugak Mrs Wong ask for help, tgk die punye minutes book and register book, sebb esok org auditor nak datang cek. aku dengan terpinga-pinga, tgk la buku tu. die just soh tgk, either, company secretary file ni dah update ke blom... dan aku pun mencari2 la, mane file nye. pehhh bapak banyak file. dan aku start pening. haha :) rileks ok. under control lagi ni

Third Day : submit keje tertunggak, then, aku update kt file. done for partnership.otw submit. Yen Peng bagi new job. yup. update file lagi. er, er, bukan satu, tpi sepuluh file aku angkut. ish3. banyak sangat tau. haha. dan keje untuk hari tu adalah meng update file ajeeee :)

makin lama. makin mencabar keje. keje dengan cina ni sangat cepat. dan aku kena berusaha sebaik mungkin untuk adapt environment situ. hope ok la. :)

er, short note untuk diri sendiri> berusaha! and you know you can do it. haha, gambatte !

actually, ade lah sorang kawan aku ni, tanya , x update blog ke yus? then , aku kate. tengok lah dulu kan. haa. dah update dh pun. haha. tak bace siap ko !

miss my Mr. A , er er. kbai. No hard feeling. bhaha . serious, rindu . sobsob

20 May 2012

SomeBody to be Loved

Assalamualaikum :)

Hello Peeps,

How your day today ! It just the beginner of Sunday.
Today Post is for someone. yeah ! you sayang.

Being Friend with you, are the most Happiest thing in my life.
Saying that you love me, even we just knowing each other # actually since 2009, but , , you know rite?# makes me MELT actually, seriously !.
You said that you knows everything bout me. You said that you miss me. You said that you love me.
Okay, Everything is ACCEPTED , ngeee :)

< Nampak tak ENGLISH EDUCATION kat situuuu >

Move next , Sayang . Be careful of what you saying to me . You know why kan .
Kalau boleh , setiap hari kite nak ber- S K Y P E kan? yess, Every day. You bayang kan. Dulu , time dok PERMAI#hostel lua# kelengkapan WIFI sangat memuaskan hati. dari pagi bawak ke petang dan bawak ke malam.  memang x off lappy la kan. :) anything for you !

And today, you nak balik KL kan, so, hati-hati ye sayang :) you kate Trg ke Kl 4 jam. how fast you drive huh? Takmo rushing2 ok. kalau ngantok, just like what you promise to me, rest at RnR ya !
if i could accompany you. I wish i could. Its Ok, by Next Week, we will meet ! inshaAllah if everything goes well .

Sometimes, i wonder to know again and again. why it's Me. sorry ! get messy up of this question in my mind. Yup, you totally know me. really deep about me.

Thanks ya ! Knowing you are make my life colorful again. You, i know it will not remain the same until the ends, but just enough to stay beside me for a while.

Petik ayat you . In future we don't know what will happen but you are my KENANGAN MANIS :) . thanks babe.

Lots of Love <3

Can you see it ?

18 May 2012

Fasa #1 - KPM

Assalamualaikum .

Hai and Hello ,

How are you today ? Ok , Fine . Tak payah nak berbasa - basi sangat la kan. #dush-dush
Hari ini aku terpanggil nak update blog ni haa. Berkurun jugak aku nak update O.o haha
seriously, bila ade dengan family, yeah ! aku nak lupa kan semua. semua yang aku tak nak fikirkan. aha ! 
ape yang penting bagi aku sekarang- FAMILY the most important thing in my life. To be honest, aku ni jenis yang xsuka duduk rumah. lebih suka merantau la kate kan. since a years ago. i know that my Family, is the precious thing in this world. really worth it.

And now , i just thinking about one thing . which is : My New Life As Practical Student :) OMG. dah tak sabar nak masuk ke alam pekerjaan you ! maaf ! aku tadi pergi membalas komen-komen para peminat ku. ok aku punye sewel dah start. # syg, please. not now # By next week dah start keje. Hopefully, everything will goes smoothly. inshaAllah :)

sibuk - sibuk pikir pasai nak LI, aku termenung seketika. dan berkata dalam hati # Ya Allah, aku dah nak abes belaja # nampak x kat situ? ok terima kasih :) haha. mengambil masa untuk meng-update blog, fuhhh. berpeluh2 umpama aku berlari 10-100 km . #itu tipu 

KOLEJ PROFESIONAL MARA AYER MOLEK , MELAKA . di situ lah aku diberi ilmu. secukup nya. sedalam nye. dan macam-macam yang aku timba di situ. mengenal erti persahabatan. mengenal erti susah senang bersama. menjalin sebuah talian persaudaraan. dan banyak lagi yang aku tak mampu luah kan. disitu juga lah . aku tersungkur. terjatuh. dalam ye. sangat dalam. aku bangkit dengan satu semangat yang sangat dalam. dengan niat untuk mencapi segengam sijil diploma in accountancy :) sangat tak sedar dah hampir 3tahun aku dekat melaka. Ok, sangat cepat. ye cepat. Sumpah !. xpuas rasa nye nak duduk melaka lagi. heee :)

banyak benda nak story kat sini. but it's okay, ni just fasa satu. ade banyak lagi fasa ok? haha . Need to continue jugak... hari ini , aku masih terpikir. dan memang sulit nak dapat kn jawapan ini. ehem ! anyone help me? ok. cite nye macam ini. chat punye chat punye chat punye chat. and then, he says that he fall in love with me. i just can't understand, what actually he want from me. sayang, jangan simpati toward what happen to me in the past, but believe in me, that some day, you will found better from me :) i just can't love you back. and until now, i still accept you as my best friend :) love you ! 

being single it just not simple as you thought. it hard actually, and the worst thing is, you will always crying. like no one after him . haha. it happens to me already . yup. it so sweet when you see the couple in front of you. you must admit it that you also want to have a couple. don't too rushing babe, you will regret after that. i says as i feel, as i learn it before. Since today, i just have one dream. yes one only, that is : to be a good daughter toward his parents :). inshaAllah. 

i have a friends, we create our relationship since our first met. in the college :) and now she still continued his study, fight for her final semester. even though she little bit late, but i want she to know, that i always by her side to push up when ever she felt down :) love you sahabat. susah senang kita same-same. even kadang kadang ada rasa sakit hati, kecil hati dan hati hati yang lain lah. but kau tetap kawan sampai bila-bila :)
hari terakhir, kita sama-sama buat semua benda kan? aku sentiasa ade untuk kau kawan. :') nanti belajar sungguh2 taw afah ! miss you. :) jangan buat masalah kat hostel taw . chaiyokk2 dalam study, kau tahu kan kau boleh buat kan sebenarnya :)

miss the moment we hug together :)

 afah :'( miss you. many things kita share together kan.

22 April 2012

peace yaw !

assalamualaikum and hello peeps, :)

how was your day? hope you enjoy the day.

nothing much that i wanna says,

just be strong YUS ! :)

and keep on smiling :)

never stop moving even you hurt.

believe that everything happen for a REASON :)

wait until the day,

the day that you realize,

in this world,

you are the strongest among them.


heee :D peace yaw !   

15 April 2012


salam semua. :)

apa kabar? hopefully korang sume sehad ok. is there anything new? eh, opkos la yus, ko ni dah berapa lame x update blog? alamak korang, sorry la. sengaje? er, tak sengaja jugak. sebab lately, busy kalah retis you.
upppsss, no picture please, malu i. haha#dah start merapu# hey, wassup baby? ko ok x? aku tengok macam lain je hari ni.? oh. untuk pengetahuan ko, aku dah lame macam ni, dah dekat 1 bulan la jugak, dah macam ikan xbernyawa kau tahu? haha. drama ape la aku nk buat eh. xde geng yg suke merapu bagai la :)

firstly, benda yg pling aku risau adalah tempat aku LI aka latihan industri. aku kena attend interview for hour and half. peh. lame taw, serious, seram sejuk je aku tggu soalan demi soalan. hahaha. the most special part is, aku trus dpt keputusan time tu jugak. aku lulus, masyaAllah. aku sangat risau pada mulanye. semua berjalan dengan lancar. :)

the following, byk bnde pulak nk kne submit, nk kuiz nye lagi, assignment audit nye lagi.. frankly speaking, assignment audit group aku the best for our class. haishhh, xsia2 usaha aku dan kawan2 aku . :) to be an auditor must practice from now rite? haha ngade kan.

yg xleh bla, assignment tax. need to do something different, lecturer soh buat macam forum :) thank GOD, benda ni dah lepas. selamat semua nya. emmm. even last minute preparation, lack of tools, or so whatever la. yg pntg sekarang aku dah boleh focus tok final kan?

this week plak,aku berlambak test kuiz jugak.. hmmm, wish me luck, this week ade presentation BP aka business plan.ha ! yang ni ye aku takot... haishh. hopefully, sume akan di permudahkan. assignment PM - done, assignment ATAP individu- done, jap ag nk proceed ngn ape eh? emmm. nk rest boleh x? tlg la. penat sangat dah ni. xleh pk dah. haha

2 weeks to go,final . nk 4 flat, kne la work hard kan? tpi biase la tu klo malas tu dtg kadang2 kn?
ye, aku pun pemalas. haha tpi bila pk nk final dah, tak kira la ape nk jadi, aku nk fight jugak sem last ni.:)
korang doakan aku ok?

actually dah banyak hari jugak la aku dok permai ni, aku rindu kan adek2 aku.ade agkat, budak2 bilik. hmmm. sorry korang, kite terpaksa tinggalkan korang. rindu nk gelak same2 :) before kite balik uma, please arrange 1 tarikh utk kua same eh? please korang. rindu korang.

bila aku nk cakap pasal diri seseorang yang lain, aku akan reflect balik kat diri aku. aku pernah x buat macam tu. hmm. nak share jugak , aku taw la final nk dekat dah. masing2 ade hal sendiri kan. then pandai2 ko la divide mase macam mane. itu masa kau kan.? takkan every single minit aku jugak yang kne ingat kan ko?
nak kate ko kecik lagi x pun, dah boleh jadi mak org dah tu. hehe

aku nak upload pic act, tpi aku tak taw kenapa xleh. maybe xde rezeki kot :) tape2 lain kali ok?
aku rasa macam banyak je aku bebel kat sini. haha. k la, bye2

27 February 2012

sunday night going to be monday morning

salam , hye semua. yup, all of you,

seriously, wanna apologies because , i know that are my fault, ok seriously , really super duper busy right now.
with  MUET , many assignment and all that make me crazy , oH , i going to be MAD , haha LOL ,

first thing first , before i forget, alhamdulillah , my MUET speaking test is already done last week , i though it is hard, but actually, it is okay la peeps , you just need to control your emotion only , the nervousness inside you body, oh. some said that THERE IS BUTTERFLY IN MY STOMACH oh, not butterfly , it to be DRAGON maybe. haha . there is to show you how nervous me.

to became such a good person is not too hard, but if you got too many excuses to be a part of it, it will hard for you la, am i right. okay, nothing is going to change until you willing to change it. why need to be very very brave, if you know that you are scared actually? 

ha, kau nampak tak ? penangan MUET kau, sekali aku dah sepeking, ade kau faham? masuk bab2 literature, puihh, belagak kan? so ? ade aku kesah? as long as aku tau aku speaking ni untuk ape okay, haha

ade org ckp macam bagus je nak speaking bagai, hey HELLO you guys, you nowadays is very-very important to speak well in English, not saying that i am the good one, but actually, show the talent that you have. aku nak apply for practical pun, interview dalam phone in english maa, is that enough to proof that how importnat is english in our daily life?

aku dikejutkan sekali lagi dengan macam-macam ragam manusia di atas muka bumi ni, YOU SUCH LIKE JERK when kau hanya tahu nak gune kan agama sebagai penutup kesalahan kau. haishhhh, what ever la kawan, you getting worst actually, it was your fault at the beginer,  so you must able to face the risk la if your BIG BIG RAHSIA is terbongkar right? tepuk dada tanya hati la kawan, aku dengar sahaje, tak berani nak cakap lebih2.

what goes around will come around, aku percaya benda ni, :) totally hundred and ten percent agreed!

aku dah ngantuk , going to sleep tight, okay,
bila dah sunyi macam gini, aku selalu teringat kau. sorry, kau masih sukar lupakan kau, sebab itu bukan kemahuan aku, hmmm :'(

29 January 2012

sabtu , saturday , outing meyhhh #DP&MP#

salam readers , and who ever that stuck in my blog , heee :)

first of all , very enjoy and happy today because ? because my friends pick me up at college and we all hang -out!  love you friends :)

malam ini motif aku nak siap kan semua nye , semua kerja yang tergendala utk hari ni , yelah , memanjang je online kan , pasni aku nak tutup laptop then aku nak buat kerja-kerja itu ! huuuu ,

semalam yana kate jadi keluar , tggu punye tggu , akhirnya yana sampai jugak dengan cekgu :) huuu , seronok berjumpa mereka . macam-macam la cerita yang aku dengar , yela , jumpe pun sekali sekala kan . sementara aku ade kat melaka ni la , bile kat selangor sane , memey aku jarang la kan nak keluar-keluar ni , lebih selesa duduk rumah :)

yana jemput kat kolej , then kite orang singgah dekat depan balai polis beli pisang goreng , huuu . sedap jugak makcik tu punye pisang goreng :) . bebel-bebel sampai la kat Mahkota Parade , kite orang parking then terus jalan dalam MP , kami pun pergi menjengah FAMOUS AMOS , huuu teringat dekat memori aku dengan adek aku napi , then aku beli kan mereka LOLIPOP bentuk tangkai payung. .  huuuu ,er aku beli untuk adek dida aku jugakkk ;D

pusing-pusing sebab nak takde pape pun yang main aktiviti kiteorang , just yana nak cari kasut je punn , kami jalan ke arah DP pulak ,search kasut , lastly jumpe ! huuu , untung yana , trus pakai you ! huhu . then pergi ke THAI KUANG aka dengan niat nak search buku la kan , mak aiii panjang betul beratur nak bayar , semua pakat bayar pakai voucher ! heee >.<

tak jadi nk beli pape kat sane , move to tempat heritage kat dalam DP tue , aku pergi surau tok solat zohor , depa duaorang g jalan2 kat dlm tue , huuu . sekali cekgu bagi smurf punye keychain :) tenkiu cekguuu .before that , we all makan tutti fruity you ! heee , sedap ! but i love more j'co yougart ,heee .

kite orang singgah la kat McD :) lunch la kat sane , hehe . . after that kite orang pun balik kolej , the best part is , bile dah sampai kolej aku amek card , then aku try drive dari gate sampai ke hostel . pusing dua kali you ! ok aku dah boleh drive :)

er er , esok , there is another plan , plan what ? er er nanti aku story okay ?


aku suke satustatement ni ,

Sometimes the person who tries to keep people happy is the most lonely so never leave them alone cause they'll never say that they need you.
see ! pehe dop ? dop pehe ? Google translate ade . huuu .
okay , aku memang terasa sangat dengan statement ni , sebab aku rase diri aku adalah seperti itu :)

nite peeps ;)

28 January 2012

what am i supposed to do ?

salam semua :)

it was very long time that i want to update a new story at my blog , sorry guys , little bit busy of study , and had quizzes within this week :)

sangat cepat masa berlalu , and aku sekarang berada dalam week ketiga of study ! aku tahu tangan aku dah gatal nak taip natang ni , but then , be patience ok sygss , esok sabtu meyhhh , takde kelas and i am free for a moment only a moment . enough! heee

hari jumaat , kemain busy sebab aku abes kelas lambat , due to schedule supposed to end at 12.30pm because male muslim need to g jumaat prayer , but , we need to stay until 2.30pm at class because of we had another 2hours lecture on accounting . :) pasrah plus redha .

after that , aku bersama kawan yang lain , melantak bagai kelaparan dekat cafe , ok . pada awalnye aku mintak nasi separuh , tapi in the middle , i think that was not enough , and decide to have lagi separuh nasi :) means before this aku mmg selalu makan nasi separuh aje , tapi tadi je nasi penuh#paham x?#
let me say that i am very hungry . right ? hands-up your hand please !

aku punye zohor pun dah dekat pukul 4 ptg jugak la , then aku decide nak join tengok ragbi dekat MRSM Alor Gajah . dah jadi macam pompom girl la kiteorang , berlima aje perempuan dan semua lelaki around 20 person ! wah ! aku terasa selamat di situ di kalangan mereka yang pemain ragbi ! wah gitu :)

balik2 kolej je , perut dah berkeroncong lagu ntah pape ntah . aku pun jenguk kat bilik tgk sama ade dak bilik nak trun ke x . dak bilik turun ,then aku follow dorang trun cafe :) macam biase la hobi aku , bercerita sampai lupa homework berlambak dan bertimbun kat dalam bilik , =.='

dapat bayangkan tak aku tak rebah kan badan ni lagi kat katil , haishhhh . er macam-macam la kan? itu lah cerita aku sepanjang minggu ni . nak di jadikan cerita , aku rase aku dah mula mengantok sekarang !


oh , sangat tak suka statement atas ni . . er er , aku rase nak campak jauh2 je perasaan yang kuat touching ni . mungkin ni adalah satu kelemahan aku , but . . aku tahu aku boleh hadapi semua ni .:) whatever yang akan datang , aku yakin dan pasti . semua itu pasti ade hikmahnye , betul tak !

need to sleep now ! pehhh , memang mata akku dah tutup2 je ni , see ya !  gonna be updated tomorrow . . love you guys :)

18 January 2012

derma darah ! !

assalamualaikum semua :)

hai , sehad tak Mr.B ? sorry dear , semalam aku tak sempat nak update and nak report on what happen to me yesterday :( . it's okay , and now . . aku nak taip semua benda yang berlaku semalam dan sekarang . ha ! naseb kau la tangan kena taip laju-laju ok ? kalau boleh laju dari monorel pun ok jugakkkk yedak ?

semalam ada satu kejadian la yang berlaku , as usual , aku balik kelas dalam 3.30 ptg , setelah berhempas pulas menadah segala ilmu dari 8pg kan , dengan harapan nak rehat kan minda dan fizikal , but , kak fiza ajak aku teman kan die beli barang , aku on je . . lagi pun last week , aku jarang lepak ngan kak fiza , :)

balik dari beli barang , aku pun tinjau sekitar cafe , sekali terlupa akan janji kat mira , yang aku nak tolong die kemas stor sukan #sorry mira!# tapi mira kate xpe :) heee . mira ngan qila tengah makan roti canai , aku malas nak join , lepak kejab2 aje , ade seorang budak laki ni tegur aku , die ex-PIP sini jugak , means that now die semester 1 la kan , die tegur aku , aku pun tegur je la die balik yedakk . .

budak A: hai kak yus ,
aku: hai :)#smbil senyum ,
budak A: baru abes kelas ke kak ?
aku : eh , tak lah tadi kelua teman kan kak fiza beli barang
budak A: ooooo :) . akak !
aku : haaa , kenape ?
budak A: akak dah tembam la sekarang . .
aku : ha? eh . . syyhhhhh malu cakap kuat-kuat laa #geli hati bile die tegur cmtu
budak A: bahagia la tuuuu
aku: eh tak lah biase je . dulu makan hati , sebab tu kurus kot . . hehe
budak A : ohhh , :)
aku : alamak nampak sangat ke akak tembam?
budak A: agak laaa :)
aku: er er , pasni nak diet la nampak nye .

weyh weyh . . aku dah tembam sekarang . so dah nampak kan ? kan ? ade budak junior tegur doee , haishhh , maluuuu . . hehe, next target , nak turun kan berat badan la camni , :) . purrrrr . semput la aku macam ni , tambah-tambah sekarang mulut aku ni asyik nak makan cokelat jeeeee :(
hai badan , naseb kau la , dapat orang yang macam aku ni , makan aje keje nye :) huhu #ade aku kesah ?#
aku happy sekarang , because i already success to prove that i can do it , living a life without you . and seriously , i dont even have any regret when i'm leaving you . ^.^

malam nye tu , aras block hostel aku blackout ,then kena la tggu until 10 pm you , keje berlambak-lambak , last-last ,tido lambat , dan tersengguk-sengguk dalam kelas ATAP tadi , sorry madam , dah control tadi xnak tido .

what ever it is , honestly , aku happy sangat-sangat sekarang :) eh eh , nak g tengok budak-budak ragbi la  . .
see you soon guys :) daaA

16 January 2012

i am big big girl :)

second week ,:D

salam readers , haters and whatsoever , heee

wah , kemain awal lak aku nak update blog kan kan ? biase lerr , 3jam free kan , so please jeles ngan aku! weyh weyh , hari ini hari SENIN , pagi tadi ade assembly . excited nak tadi nyayi lagu NEGARAKU at the beginner and ending nyayi lagu MARA , yup ! aku anak MALAYSIA #semangat gitu you , huu#

sekarang tengah dengar lagu 'that should be me!' by JB you , huuu~ nak tidur untuk rehat kan pale otak ni actually , tapi takot lajak pulakkk , sebab nanti takde sape nak kejut , roomate sume ade class lagi . . he he

start ari senin ni , start la membusykan diri dengan keje KOLEJ dan assignment yang seangkatan dengannyee . . chaiyok yus ! semangat itu yang kita perlukan ye . .#aiceh , bangga plak# tadi aku sorang-sorang tengah print module . . purrr belambak gile kot .=.='' sabar jeeee

raya cina dah nak dekat ni , tak sabor rase nye nak balik ,tapi , tapi . . kawan-kawan yus ade plan laa
aku suka dengar satu lagu ni skg , jap eh jap eh , aku paste lirik die ,

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
Watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more
Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
Standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more
And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more
One step closer
One step closer
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more
And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more

**thousand years by christina perri**

seriously , i'm fall in love with this song , huuuu ,melting you *.*

15 January 2012

cinta vs cita-cita

assalamualaikum semua (:

sekarang dalam bilik menghadap laptop dan buku akaun , heee . apabila dah dapat online , kemain aku nak update segala macam benda kat blog ni , entah . aku lebih selesa meluahkan kot , even ade kawan-kawan di sekeliling tapi , maybe aku rase this is the way of me to express what happen to me , and many more .

aku terpanggil untuk update entri terbaru which is already mention above , aku tahu semua orang akan baca entri ni #perasan je lebih ok ,# ini kisah benar , yup . kisah sebenar-benarnya yang berlaku di sekelililng aku ,actually , do not know how to begin ,

biasa la kan zaman remaja , sangat-sangat la hangat dengan kisah cinta masing-masing , #termasuk la aku# . itu adalah sangat normal bagi lelaki dan perempuan :) tapi . . ape yang aku dapat ? er er , benda yang dah lepas usah di kenang >.< heeee ,

first , kalau kau nak bercinta , suka hati kau la kan , tapi aku tak paham kalau dah start clash ngan gf/bf mesti lah luahkan kat laman sosial , actually tak salah pun kan ? sebab tu wall kau orang , but then , kemain la marah-marah bagai nak rak , aku tak tujukan dekat sesiapa , tak , serious tak nak blame sape-sape , aku paham perasaan itu sebab aku pun pernah mengalami sebegitu rupa , malah lebih parah dari kau orang kot =.='

aku just wanna give an advise , because truly , aku tak boleh nak selesaikan masalah kau . aku tak kesah langsung kalau kau nak bercinta , itu hak kau , tapi ingat la adek-adek , kawan-kawan dan readers sekalian , kejar lah cita-cita , kerana jika kau kejar cita-cita , kau tahu kemana arah tuju kau , kau tahu masa depan kau. jika kau mahu kejar cinta , itu tak salah sama sekali , betul . tak de sape pun yang akan marah .

apa yang salah nya , cara kau untuk merealisasikan cinta kau itu , time couple , kemain la ber sayang-sayang , setiap hari nak mesej , dan setiap benda hendak lapor kan gf/bf . tapi bila dah putus , macam-macam la kau nak marah . sampai mencarut bagai , macam orang hilang pegangan , nak terjun sana , lompat sini =.='

kenape ? kenape ? kenape benda ni berlaku .? tepuk dada tanya hati masing-masing sebab aku tak tahu jawapan yang sebenar sebab setiap orang ada pandangan nye masing-masing , hidup biar di bumi yang nyata. kerana kalau terlalu asyikkk dek cinta , kau akan lupa dan alpa , #aku pun pernah terbuai dek cinta#

kau orang semua dah besar , maka pandai-pandai lah menilai yang mana terbaik untuk diri sendiri , kerana haluan hidup kita berbeza ! seriously , aku mengaku . sesungguh nya CINTA itu amat INDAH , tapi CITA-CITA itu amat PASTI , pilih lah sendiri ok ?

mandi tak basah ,
tidur tak lena ,
makan tak kenyang ,
har har 

love so sweeeeeettt

kemane ? kemane ? sini la :D

assalamualaikum awak , awak , dan awak , heee

hari ini yup ! hari sabtu , yea , HOLIDAY guys , sorry ? again ? *dush-dush
assignment belambak mak oiii . .especially for account subject maa

ok-ok . . sambil meng-update blog , then dengar lagu christina perri- thousand years , selain itu , dengar keh keh budak bilik , dan seorang roomate sebelah katil aku ni , dah krooh krooh #tido#

nak di jadikan cerita la kan , semalam#jumaat# zila , ajak aku kelua ari ni , saje nak jalan-jalan , then suddenly , zila text aku saying that , takdapat kelua , it's ok la . . then aku pun join roomate aku kelua pergi mahkota parade and dataran pahlawan .

after subuh , tido kejap . then aku siap-siap , kami berlima menaiki penganggkutan awam#bas panorama# aku , qila , cikput , bielah dan mira :) sampai je kat guard , hantar kad kuning then bas pun dah tunggu kitaorang . VVIP la kate kan #amboiii kemain #

dalam bas macam biase la kan cit cat cot cit cat cot sampai la kat MP , tak silap lagi sepuluh minit nak dekat 10pagi , tapi MP tak bukak lagi . kami pun pusing al MP tu , then bila da bukak the first thing first yang kiteorang cari adelah KFC , sarapan disana , aku pun melantak bubur KFC , :)

after that , kami pergi ronda-ronda , hee . . pergi la kedai buku THAI KHUANG #taktaw eja# ade la barang yang aku beli , stationery kan kan , benda nampak macam simple but then , cecah jugak rm50 , beratur nak bayar , mak aii panjang nye nye , then selamat la , aku dikalangan awal jugak la yang bayar . semua guna voucher maaa , aku je guna cash#terasa kaya ye di situ#

part paling best adalah jalan-jalan-jalan dan terus berjalan sampai naik lenguh kaki aku ie , kawan kemain shopping , aku tengok jeeee :D #tak terasa nak shopping ,aiceh# apabila dah nak masuk tengahari , perut pun berkeroncong lagu pe ntah , rancak la jugak bunface kot . hee , kawan aku recommend makan kat JOHNNY's restaurant >>> seriously , aku makan tengahari rm10.30 , but then aku tersangat la puas hati ,sangat-sangat.:)#korang g la yea#

balik kolej macam biasa , dalam pukul 4.50 ptg kot , yang penting sblm pukul 5ptg la kan :) sesampai aje kat bilik , merebahkan badan ke katil empukkk#best# terlelap kejap then mandi , kemas-kemas ape yang patut ,

done with satu keje account , tapi ade lagi tiga you , tiga you .. plus assignment yang lain. . purrr tak tido la aku kali ni , , heee :) azam baru ok , siap kan segala keje yang di beri plus study balik ape yang lecturer ajar time kelas plus plus note ok sygss . .

sekarang , tengah message-ing dengan adek syg , :) rindu kamu , kamu dan kamu (napie , eizz dan dida ) #heee# love love love korang ok ?

eh , eh , aku nak tido , kroohh kroohh , hee
papai . . see ya !

12 January 2012

jauh nye nye

assalamualaikum dan selamat petang !
dah petang rupenye kan .

now , 4.35 pm . let's start our discussion , ngok hang ! kau nak discus mende lagi wey yus ? aku penat , penat , penat . . kau tak paham ke ? har har # takde kena mengena pun sebenarnye #

ape yang aku nak cakap , ari ni , pasal . . pasal . . pasal . . idea ! idea !#mane -mane ? #
the first thing is , aku penat , penat badan dan penat otak . . mahu tak nye , terkejar sana , terlari sini . aiceh .# lari -lari . . semenjak dua menjak dan tiga empat menjak ni , aku ingat awal-awal sem takde la sesak sangat aktiviti aku , rupa - rupa nye , lebih sesak dari orang yang tengah beli - belah dekat jalan TAR you !#kemain#

tadi aku dan seluruh pelusuk warga kolej profesional mara ayer molek , melaka mendengar taklimat pasal voucherRM200 utuk student tuu . . venue dekat surau kolej dengan bilangan student hampir mencecah 700++ la kot . semua muka shining-shining sebab konon nye macam dapat emas yang berketul-ketul kot. hehe . .

alhamdulillah , ringan sikit beban mak ayah aku . . hehe . bagus kerajaan ye . . jeng jeng jeng ke , ke , ke , ade udang diseblik mee ?? hehehe pikirla korang sendiri . paham tak ?#geleng kalau paham ! cepat buat #

selain itu , aku buat kerja part time ! oppss , actually takde la keje sangat , just tolong kawan cari orang-orang yang belum mendaftar sebagai pengundi aje , ok jugak la . . sebab ade la komisen nye ,. he he #jeles tak#

melihat roomate yang katil dorang depan katil aku ni , berderet tiga-tiga lena weyh . . seb baik takde bunyi-bunyi yang pelik . . aku pun rase macam ngantuk , padahal kerja kolej #assignment# berlambak . . ha ha , kena la stay up malam ni . ha! sape nak teman aku ?

you , ha ! kau la . .  thanks , :)
see ya !

11 January 2012

first week of study ,

assalamualaikum semua , :)

thank you so much because visit my blog , :) i really appreciate it . #serious .

sekajap aje dah nak masuk ari khamis #esok# dan aku masih blur-blur teringat kampung halaman #aiceh
tak payah nak kampung sangat la kan . . yup ! miss you so much ! sape ? sape ? entah ! aku pun tak tahu . .
he he he , never mind , just ignore the nonsense .

ari senin yg lepas , first time g kelass , tibe-tibe hati terasa sayuuuu , sayu sangat-sangat . rindu korang la kawan , :( . . setiap pagi je , mesti korang semua lepak cafe, OH ! nak nanges rase , aip ! kuat - kuat , tak boleh sedey - sedey ,

semua lecturer masuk kelas la beb . konfom la . . you tu dah sem last , tak de makne nye lecturer tak masuk , aku rase macam sem ni , semua rushing , betul , tak tipuuuu . . aku sedaya upaya untuk study hard hard dan smart smart ! #heee

alhamdulillah , untuk peringkat awal ni , tak ade pape masalah la kan , eh silap-silap ade laaa , aku jadi ketua kelasss , haissshhh , pasni kena kurangkan aktiviti tido dalam kelas la nampaknye nye , takot kantoiii ! tak pe ade hikmah nye jugakkk . . see !

past semester , result jatuh sedikit , even sedikit , tapi , aku tetap rase macam frust la jugak ,lebih frust dari orang yang clash bercinta . . he he , insyaAllah , dengan semangat sem ni , dan dorongan serta sokongan serta macam-macam lagi la kan , aku akan cuba sedaya upaya untuk belajar bersungguh-sungguh ! sem ni , sangat-sangat banyak subjek yang reading ! so , the best part for get what i learn during class , only focus-ing during lecturer tengah terangkan . finish the assignment within the given time , and the most importance thing is , to scor in my quizzes and test , :) #wish me best of luck !

schedule utk sem ni sangat-sangat pack , dah macam ikan sardin malahan lebih teruk dari tu kot , pape pun , aku enjoy je ! tak kisah sangat tentang jadual punnn . .

by the way , lupa nak story mory  you . last sunday , aku pergi sawah ! OMG , really -really cantekk pemandangan kat situ , seriously ! tak tipuuu . . tasha bawak aku , even aku rase tak pernah rase setenang itu ,alhamdulillah . . sangat asyikk pemandangan nye , thanks tasha :)

malam jap lagi ade preview kesenian dan kebudayaan , so . . aku nak tengok la bakat-bakat baru kan kan , aiceh ! wey , wey , aku rindu nak main GAMELAN , hurmm . . takpe lah , maybe this is the time to let me focus on study , sebelum  ni banyak main-main , sem ni tak nak involved pape , nak bukak buku 24/7 boleh tak ? hehe .

semenjak dua menjak ni , aku rase aku perlukan masa ,
yup . masa untuk imbas segala memori , dan 
aku nak hapuskan memori itu !

#kemain kau , haish , macam-macam la , ok . mende kat atas tadi , takde kena mengena antara hidup dan mati ok ? just the way aku lepaskan perasaan yang sekian lama terpendam kat dalam dasar lubuk hati aku , cehhh jiwang seh , sejak bile entah . ini penagan blur-blur yang sekian lame terperap kat dalam pale otak aku le ni . . buat-buat mature yus , ko dah 21 ! eh eh , belum 21 lagi la wey , ok . . bulan semilan nanti ok ?

aku rasa macam nak relax kan mind sekejap . . sampai sini aje ceritera cinta aku , tenkiu Mr.Blog , ko je la tempat aku nak luah , nak muntah , nak jerit , nak segala-gala nye la kan . .:)
see ya ! will update if aku ade mase lapang ,

7 January 2012

hey hey tepi sikit !

salam readers semua !

Eh , kome ! ha , kau la yang dok jengah blog aku ni , thanks eh sebab sudi singgah#hee#
aku ni dah pagi-pagi buta , mula lah nak melalut kan ,
bese la tu , hey , sape tido awal ? sape huh ? cepat angkat tangan ! aku nak nengok sikit muka die !
er er , hehehe .

aku tak tahu nak buat ape sekarang ni , disebabkan mate segar bugar macam mate ikan kembung kat pasar pagi ! seriously , ape yang aku rase sekarang adalah tahap kebosanan yang keterlampauan , haish ! penat aku tunggu ari senin wey , tak sabor nak belaja , alololo ~#ngade!#

sem last ni , aku tak join SOC, then aku pun register macam budak biasa , dah jadi orang biasa ! dan aku berasa sangat kekok sebab before this , everything happen , i will know , then masok je sem ni , terasa weird sikit la , but . . i will try to be exactly like student biasa aje ! huuu#ok sedih#

mungkin disebabkan minat aku yang terlalu mendalam terhadap aktivit kolej then aku rase macam nak join aje semua ok ? never mind la , YUS , bagi la peluang kat budak - budak lain plak , asyik muka aku je kan ?
hey hey , suka hati aku la#hehe#

bila da dapat masok bilik aje boring , kua bilik je boring , aku sampai taktaw nak buat menda dah ni , hehe nak g jalan-jalan , driver takde! #macam nak cari sugar daddy la plak #

aku merindui budak-budak bilik lame aku , fani , eba , k.mai , qila . wei , serious , rindu hangpa sume , sampai semua benda aku ingat , pasni slalu kite 1 bilik buat ape , pasni ape , nak tumpah airmata aku rase , hehe . . bilik kali ni , okay , sebab aku kenal budak-budak nye , tpi , biasa la dah dorang satu geng kat dalam bilik , aku plak sorang-sorang, terasa agak janggal la kat situ , , cik qilaaaa balik la cepat , shian kat cik yus ni . :(

disebalik rindu kat dorang , aku rindu jugak dekat adek-adek angkat aku , hehe . tadi petang dah lepak bilik dieda , malam tdi kat cafe dah terserempak ngn pais , 1 je yang kurang , napie takde kat depan mate, then setiap malam aku nampak bulan , rindu kaw la adek , :(

rasa macam sampai sini aje aku nak coret kan , pssst , aku macam nak tgk cite la plak . heee :)
sayonara !

5 January 2012


salam readers ,
hey you all sehad tak ?

aku harap korang sume sehad-sehad belaka ok ?
takmo sakit-sakit yedak .

psssst ,
now , currently at MELAKA you , heee
finally safely reach college ,

tadi pagi la kan before aku nak bertolak , yang penting aku tido awal la jugak .
then , aku bagun pun awal. hurmm , dalam pukul 4 pagi tak boleh nak tido . tak taw nape , maybe nerves kot sebab nak balik kolej dah.

ok la , aku pun tengok-tengok barang sama ada yang tertinggal ke tak , sume dah packing , aku pun bertolak dari rumah dalam pukul 9.30 pgi sampai kolej dalam 11.30pg jugakkkk
selamat sampai , terus pergi admin hostel , macam nak check in la kan . tak pepasal kena bebel la kejap dengan akak admin hostel , haishhh#naseb baik aku ni jenis yang sabar#

kemas-kemas-kemas , dah siap . ape lagi , aku pun tido . . hahah , penagan tak dapat tido , dapat katil kolej syok plak tido cecah la pukul 6petang kaw . haish , !

bagun-bagun , mandi . then lapar ! tak makan dari pagi , huuu . turun cafe , order makanan, :)
turun dengan roomate baru :)

ni je kot perjalanan hidup aku hari ni . .

see soon , :)