Blogger Backgrounds

14 May 2011

sabar itu indah

salam alaik..
entri kali ni yus nk kongsi kan bsame ape itu sabar~ dan kenapa kita perlu bersabar..cube pikir jap..cepat pk!!!huhu....yus xmo pakse2 ok~ xmo xmo, xbaik..huhu..meh2 yus nk cte ckit..
ni cik yus dpt title ni dri majalah solusi isu no.31.sabar itu indah..yup...sabar itu susah.sabar itu ganjaran surga..marilah kita byk2 bsabar. sesungguhnya sabar itu penebus dosa.

separuh manusia yg lain menyatakan..'mane boleh sabar ni,da melampau batas ni'si A bkate...ade yg lain pula'sabar aku ade had la  wei'ni si B pula yg kate..'sampai bile aku nk bersabar ha' si C yg kate..si D pula' asyik2 aku je yg kne sabar.'.. ok anda kategeri yg mana? si A? B? C? D? jika anda sume ade tergolong antara salah satu drpdnye..anda bukanlah org yg mampu bersabar untuk jangka masa yg lama..

jangan pernah merasa penat,lelah dan putus asa untuk terus bersabar.bile kite bersabar..byk manfaatnye. dripada marah yg xtentu pasal?bile seseorang itu berasa marah yg amat sgt.maka bawa lah bersabar..marah itu mudah..mudah didampingi oleh syaitan..mudah mendapat penyakit dan macam2 lagi..bila kita marah..sesungguhnya kita bagaikan dikuasai oleh emosi sepennuhnya,sebaiknya kita meredakan kemarahan kita itu dahulu dan berfikir secara positif.

xsalah untuk marah..tapi biarlah berpada2..kalo kite hendak marah sekalipun..biarlah marah dgn care yg berhemah n bukan dikuasai oleh syaitan..betul..kadang2 kita x mampu untuk mengawal kemarahan itu..same jugak dgn cik yus, tpi we need to controll it..kadang2 kerja byk btimbun2 biasa la 2 student kan, pas2 ade plak yg xkena..ade masalah 2 la,masalah ni la..kdg2 smpi terkena tempiasnya kat org yg xsepatutnye! why not u take a deep breath,n relax for a moment.

0 comments: